reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

K.M. - gdzie sie w tesco takiego kółka szuka???bo nie wiem czy to ma być kółko dmuchane, czy jakie???

mam jeszce pytanie odnośnie wkladek poporodowych. Byłam ostatnio w rossmanie i szukałam czegoś takiego i znalazłam tylko podpaski bella max i takie kupiłam.W jakiech sklepach te podkłady szukać???

reklama
Ja podkładów takich właściwych też jeszcze nie mam (nie znalazłam), ale wybiorę się w czwartek do apteki - słyszałam, że tam powinny być - więc może i Ty tam poszukaj aneteczka :tak: ja narazie mam zakupione wkładki urologiczne od belli, bo innych nie znalazłam. I wyglądają jak takie wielkie podpaski - więc jak nie znajde podkładów, to musze się obejść z tym co już mam ... :dry:

aneteczka- ja bede szukała w dziale dla dzieci tam gdzie zabawki, moze znajde;-). A jak nie to po prostu zapytam gdzie moge takie kołko znalezc.A kołko dmuchane takie jak zabiera sie nad wode.
Jutro mam wizyte o 11. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku tak jak do tej pory.

Hej
faktycznie co szpital to inaczej saszetki tantum rosy i szare mydło w płynie polecam do zabrania, kółko najlepiej takie zwykłe dmuchane jak nad wodę zapakować w poszewkę na poduszkę (ja tak robiłam w pierwszej ciąży). Codo maści na brodawki to u mnie w szpitalu można było u pielęgniarek kupić taką fajną chyba z medeli. Ja musze zabrać np: swój termometr sztućce talerze papier toaletowy a nawet coś do chleba na kolacje i śniadanie. Polecam też zabrać soczki jabłkowe w małych kartonikach. U nas np na szkole rodzenia rozdawano listę co zabrać do szpitala.

Kochane sorry że się wtrącę jako doświadczona mama:sorry::sorry::sorry:

Na pewno do szpitala trzeba wsiąść kilka koszul rozpinanych, szlafrok najlepiej ciemny, ręcznik duży i mały też ciemne, pantofle. Kosmetyki: mleczko, tonik, krem, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, podpaski, płyn do podmywania, żel pod prysznic, szampon. Najlepiej brać małe opakowania-saszetki.

Przydadzą się też ręczniki papierowe...żeby się podetrzeć, chusteczki nawilżane, kubek, talerzyk, sztućce. Ładowarka do telefonu, mp3. Tabletki przeciwbólowe (apap, panadol, paracetamol) woda do picia niegazowana

Koniecznie trzeba pamiętać o legitymacji ubezpieczeniowej, książeczce ciąży, potwierdzonym wyniku grupy krwi, dowodzie osobistym!!!

Dla dziecka z reguły ciuszki potrzebne są dopiero przy wyjściu...w szpitalu przyda się kocyk i czapeczka.

Znikam już i nie przeszkadzam:-)

Powodzenia na porodówkach!!!

mam jeszce pytanie odnośnie wkladek poporodowych. Byłam ostatnio w rossmanie i szukałam czegoś takiego i znalazłam tylko podpaski bella max i takie kupiłam.W jakiech sklepach te podkłady szukać???

WKLADKI-POPORODOWE.jpg

pieluchy jednorazowe bella do kupienia w aptekach i większości marketów i sklepów chemicznych

reklama
Do góry