reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

ja właśnie jestem po rozmowie z koleżanką która rodziła w moim szpitalu i okazało się, że muszę zabrać ze sobą wszystko normalnie WSZYSTKO !!! w szpitalu nic nie dają :no::
a oto moja lista która może komuś ułatwi pakowanie:

dokumenty (karta ciąży, ubezpieczenie)
pieniądze
telefon i ładowarka
szlafrok
koszula do porodu (taką co od razu wyrzucę po porodzie) i na potem rozpinaną
kapcie
dwa ciemne ręczniki
podkłady, majtki jednorazowe, ręcznik papierowy lub papier toaletowy
skarpetki
biustonosz do karmienia
krem na brodawki, płyn do podmywania np. tamtum rose
laktator, wkładki laktacyjne
kilka torebek herbaty laktacyjnej
woda do picia,
kosmetyki (szampon,mydło itp...)
ubranka dla dziecka na 3 dni + czapeczka, niedrapki, skarpetki, rożek,
pieluszki jednorazowe, kosmetyki (mydełko, krem, oliwka, chusteczki...) oraz gaziki do przemywania oczek i pępka
ręczniczek dla dziecka
pieluchy tetrowe
szczoteczka do włosków

dużo tego ale i tak pewnie o czymś zapomniałam...

rzeczy na wyjście tato przywiezie :-D na wszelki wypadek przygotuję je wcześniej, bo mój m. często czegoś zapomina....

reklama
Ula strasznie dużo tego bierzesz! Szpital ma takie wymogi?U nas to nawet nie połowę twojej listy. Wiem bo przed południem dzwoniłam do szpitala i też pytałam:-). No ale co szpital to inaczej;-).

Confi ja te podkłady z belli miałam przy pierwszej ciąży i są świetne, bardzo delikatne i nie urażają jeżeli masz założone szwy.
Ula taki urok szpitali dobrze że chociaż nici chirurgicznych do szycia nie trzeba mieć. Ula ja bym jeszcze wzięła klapki pod prysznic. I dowiedz się czy coś dodatkowego do jedzenia nie musisz mieć na śniadanie lub kolację? i czy termometr musisz mieć swój.

mamamatysia- wiem wiem dużo tego ale nie ma rady. Koleżanka która rodziła w moim szpitalu 4 miesiące temu mówiła, że muszę zabrać wszystko!!! ubranka, kosmetyki dla dziecka i wszystko dla siebie ... nawet drobne pieniażki na fartuch do porodu dla tatusia :no:

anecik- po świętach mam wizytę u gina który pracuje w tym szpitalu to jeszcze się dopytam :tak: ale mam nadzieję, że to już wszystko bo już nic nie wcisnę do tej torby :baffled:

Ula, a gdzie bedziesz rodzic? bo ja na Inflanckiej i tez musze wszystko zabrac, dlatego boje sie zeby czegos nie zapomniec. Wiadomo M. moze dowiesc ale ja juz stresa mam ze bede cos potrzebowala i nie bede miala jakichs nakladek na brodawki czy innych kremow :)

swoja droga to straszne że człowiek płaci takie duże składki na ubezpieczenie i zamiast dostać wszystko w szpitalu to musi brać ze sobą pół domu!! Bo w szpitalu nic nie ma!!

anulinka- planuję rodzić w szpitalu bielaskim (w-wa). Dziś pytalam się mojego gina czy naprawdę wszystko muszę brać ze sobą i okazało się, że nietety ale tak... zapytałam się czy jest coś co daje szpital? to mi dpowiedział że owszem szpital daje opiekę, wsparcie.... ach ten mój doktorek ma poczucie humoru ... :sorry:

ja wczoraj spanikowalam i dopakowalam do konca torbe do szpitala...
no i spakowalam malego tez bo zostanie z rodzinka jak pojade do szpitala.... wiec teraz czekam co dalej... oczywiscie strasznie sie boje bo w dzien bylo ok... a na noc znow sie cos zaczyna... jakies skurcze i bole...

reklama
Dziewczyny co do kólka to dziś kupiłam w MAKRO za 4,5zł. kąpielowe dla dzieci, takie jak pisałyście wczesniej że przyda sie po porodzie :) nie myslalam ze to takie tanie :) jak ktoś ma możliwość robienia zakupow w MAKRO to polecam :-)

Do góry