reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Nixie tez slyszalam ten text. I akurat u nas w okolicy w tych patologicznych rodzinach to krolują Anie, Basie, Piotrusie i Krzysie.

Moj Filip byl pierwszym w naszej malej gminie. 7 lat temu.. babcie z sąsiedztwa to przy krzyzu za mnie sie modliły zebym "normalne" imie dala. Władek np, albo Tadzio. hahahaha.. a najlepiej Benedykt, bo akurat papierza wybrali tego dnia. Twierdziły ze szatan mnie opetał bo takie imie z amerykanskich filmów wymyslilam :) wyprowadzilam sie z tamtej okolicy :) Potem Urodził sie Oskar i znowu slyszlaam o moim opetanym umysle :) ale ja to strasznie głeboko mialam. Moje dziecie, moja sprawa jak nazywam. One mialy swoj czas nazywania dzieci jak im sie podoba. Teraz za to slysze czesto ze tak ladnie nazwalam dzieci, ze jak wolam to wiadomo o kogo chodzi.

Mam w rodzinie Malą Miszelke. Zapisaną tak jak napisalam. dziecko z powodu imienia krzywdy noie doznaje. z patologicznej rodziny nie pochodzi. Fakt ja bym tak corki nie nazwala, ale to ja. kazdy ma swoj gust i swoje dzieci nazywa jak chce.

A komentarze typu " tylko z patologicznych rodzin ludzie tak dzieci nazywają " no grzeją mnie.. Ten kto to mowi sam pewnie z patologii pochodzi i matka pewnie pijana byla jak imie zapisywala :) hahaha

reklama
a ja do niedawna myslalam ze imie dla synka jakie wybralismy jest oryginalne a tu sie okazuje ze nie ;) a wybralam w koncu 'Oliwier'. myslalam tez nad Natanem, Natanielem pozniej mezowi sie podobalo Bartosz, Filip ale bylam nieugieta ;) a dziewczynki by bylo Amelia lub Julia.

Ja 15 lat temu dalam dziecku bardzo niespotykane imie (syn uprzedzil ze nie chce na zadnym forum swoich zdjec ani wymieniania z imienia :no:) i uwazam ze to byl bardzo dobry pomysl. Na nk gdzie wbilam w wyszukiwarke znalazlo sie tylko 5 o tym imieniu z roznych rocznikow. Do tej pory nie poznal nikogo kto by mial tak na imie. Wczoraj wrocil dumny i mowi "wiesz jestem jedyny ,niespotykany takiego drugiero unikatu to nie ma" i tym podobne teksty wiec pytam o co chodzi a on mam jedyne imie w swoim rodzaju i nikt takiego nie ma :tak:
Potem spytal czy imie dla siostry tez bedzie orginalne bo on by tak chcial wiec uswiadomilam go ze nawet bardziej niz jego, przy tym proste.
Kazdy lubi byc jednostka i sie wyrozniac.

Linda to calkiem popularne imie , pochodzenia hiszpanskiego oznacza ladna dziewczyna, Mialam menagerke w pracy wlasnie Linda, starsza kobitka. Ladnie brzmi i krotkie. :tak:

reklama
Do góry