reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Wiesz co? Bez znaczenie, czy wymawiasz Lea po polsku czy na przyklad w wersji anglojezycznej, brzmi fajnie. Nie umiem co prawda wyobrazic sobie staruszki o takim imieniu, ale pewnie wynika to z tego, iz nigdy z taka sie nie spotkalam. Laila kojarzy mi sie z Claptonem i polskojezyczne wersja tego imienia wcale nie brzmi fajnie (moim zdaniem). Jesli nie mozesz sie zdecydowac, zaczekaj az dziecko sie urodzi. Spojrzysz malej w oczka i bedziesz wiedziala. Moze byc i tak, ze popatrzysz na nia i stwierdzisz, ze to mala... Frania, na przyklad :)
Lilka pyta gdzie mieszkasz... Dla mnei taka sprawa jest bez znaczenia. Moja cora urodzila sie w Meksyku i miala tam mieszkac przez nastepne lata, okazalo sie, ze tuz przed jej drugimi urodzinami przylecialysmy do Polski, a przed nami jeszcze dalsze wojaze. Corka ma na imie Konstancja, nie zadna Constanca, czy Constance. Konstancja i juz. Wszyscy zawsze ladnie wymawiali to imie, choc nie wszyscy potrafili je zapisac. Ich problem. W zyciu tak juz jest, ze dzis jestesmy tu, a jutro mozemy byc na Antypodach :)

ja mam Franie:tak:

reklama
Dziecko przyjmuje kazde imie i nie widzi w tym nic dziwnego, smieje sie gdy w domu uslyszy ze dane imie jest takie czy takie.
Mi Lea sie nie podoba ale to nie znaczy ze bym sie smiala czy mowila cos przy moim dziecku.
Kazdy ma inny gust, mamy XXI wiek badzmy tolerancyjni.

Lea bardzo ładne :tak:

mam kumpele która nazawła córeczke Galla, znam Archibalda, Mirona, Bożydare.
Mnie się bardzo podoba Inga i jak kiedyś jeszcze będe mieć dziecko (a będę!) to będzie własnie Inga albo Julian.
Liwia też jest ładne, zastanawiałam się przy 1 dziecku, ale tatuś malej mnie wyśmiał, chciałam też Aurelię, ale się nie zgodził i Chwała mu za to bo tera mi się odpodobało ;-) Podoba mi sie też Pola i Kira

Lea bardzo ładne :tak:

mam kumpele która nazawła córeczke Galla, znam Archibalda, Mirona, Bożydare.
Mnie się bardzo podoba Inga i jak kiedyś jeszcze będe mieć dziecko (a będę!) to będzie własnie Inga albo Julian.
Liwia też jest ładne, zastanawiałam się przy 1 dziecku, ale tatuś malej mnie wyśmiał, chciałam też Aurelię, ale się nie zgodził i Chwała mu za to bo tera mi się odpodobało ;-) Podoba mi sie też Pola i Kira

Galla.hmm Podoba mi się nawet. A jak zdrabniają Gala, Galusia?

reklama
:-) Mój synek ma na imie Ryan Jerzy nazwisko mamy obcobrzmiace więc pasuje a w dodatku Ryanek ma ciemniejszą karnacje :rofl2:
Mamy w rodzinie tez dziadka Ottona prababcie Walercie. Dla dziewczynki podoba mi się Karinka i Karmen może w przyszłości będzie dziewczynka:)

Do góry