reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

hym Emsmeralda szczerze mowiac srednio mi sie podoba ale za to Esme bradzo wedlug mnie jest bardzo dzewczece. Moj synek ma popularnie na imie bo Mikolaj ostatnio zauwazylam ze teraz czesto nadawane gdzyby wiedziala to by sie pewnie tak nie nazywal:-p Co prawda nie jestem tez za imionami przeginajaymi w druga strone moj chlopak chcial zeby maly nazywal sie Iwo nie zgodzilam sie bo kojarzy mi sei za bardzo z telenowela a on chcial tak nazwac bo jest samochod EVO wiec jego pobudki tez nie byly jakies szczegolne:-p dla dziew3czynki podoba mi sie Kalina no uwielbiam to imie bez wgledy na to czy jest popularen czy staroswiecki no poprostu przesliczne:-)
a w klasie mam Shrley i nie widze zeby miala problemy z powodu imienia tak samo znalam pewna Ksenie (imie dane z bajki akurat negatywna postac) wiec imie raczej nie nieszy zycia ani specialnie nie krzywdzi.

reklama
Siema

Esme, to piekne imie. Duzo ladniejsze niz Esmeralda - coreczka mojej znajomej (ktora tez jest fanka Zmierzchu), w skrocie mowia na mala Esme. Co do odmiany, to oni nie odmieniaja imienia, i na przyklad mowia "ide do Esme", a nie "do Esmy". Bardzo rzadko mowia o dziecku Esmeralda.

William, to urocze ale i dostojne imie dla cholpczyka. Niebardzo mi sie tylko podoba, ze w skrocie mowi sie Bill albo Billy. Ja na swojego synka mowilabym chyba William, pomijajac skroty :-D

Pozdrawiam wszystkie odwazne mamy:-)

Zawsze zamiast Bill czy Billy mozna mówi Will :tak: A z tym, że to bardzo dostojne imię to się zgadzam i jest prześliczne :tak::tak::tak:
Dzięki Wam przekonałam się w 100%, że jeśli urodzi się dziewczynka będzie Esme, a jeśli chłopiec to David (takie samo kryterium jak dla Esme, proste w wymowie i piśmie po polsku, angielsku i norwesku:-)).

Choc ten William mi zaświtał w głowie... ;-)

Dzięki, bardzo mi pomogłyście :*:*:*:*:*

Esme ładne imię szczególnie ze jestem fanką "zmierzchu" a tam jedna bohaterka tak własnie miała na imię.

Ja dla swojego szkrabika mam już wybrane imiona. Chłopiec-Antoś, dziewczynka -Zosia
na razie nie wiemy jeszcze jaka płec dlatego mówimy na niego Zosiant :)

Blanek coraz więcej. Ja osobiście nie wpisała bym tego imienia na listę ale co z tego liczy się to iz Tobie się podoba Mnie bardziej przekonuje forma Bianka choć i tak nie do końca. Dla córeczkio którą będziemy sie starać w przyszłym roku upatrzone mam Marcelinka jak dla mnie prześliczne na drugie Livka niezmiernie podoba mi się też Natasza i Larysa ale znając naszą łatwość do synków będzie trzeci chłopie dla którego mamy Gracjanek na drugie Marcelek choć podoba mi się też Damianek Dorianek Cyprianek Kryspinek i kilka innych ale skupmy sie na dziewczynce

Mnie imie Bianka strasznie sie nie podoba. ale o gustach sie nie dyskutuje;-) Kojarzy mi sie z katalogiem: Angelika, Roksana, Sandra... Brrr;-P William- hmm ladne imie, ale drazniace jest to upodobanie Polakow do nadawania angielsko-brzmiacych imion;-) Myslicie, ze oni tez sa sklonni do nadawania naszych imion? Podpowiem- nie! To taki relikt przeszlosci w naszej swiadomosci, ze wszystko co z USA jest super;-) Uwazam ze to pachnie tandeta i efekt jest odwrotny ( patrz Dzesika:))))

Ale oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje, wyrazam tylko swoja opinie i nie chce nieczyjej kwestionowac.

Brrr;-P William- hmm ladne imie, ale drazniace jest to upodobanie Polakow do nadawania angielsko-brzmiacych imion;-) Myslicie, ze oni tez sa sklonni do nadawania naszych imion? Podpowiem- nie! To taki relikt przeszlosci w naszej swiadomosci, ze wszystko co z USA jest super;-)
zgadzam sie z toba calkowicie :tak: tylko ze....moje dziecko jest rodowitym amerykaniniem baaa...nawet mieszka w swoim ojczystym kraju dlatego zdecydowalam sie na takie imie, w sumie drugie bo na pierwsze ma inaczej :-D

reklama
Do góry