reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

ja nigdzie nie powiedzialam ze Nadin a Nadia to to samo, tak samo jak Nadine a Nadia to tez nie jest to samo imie...a to ze nazwalam tak a nie inaczej kota to moj wybor:-)

wogóle dopiero zauważyłam ten wpis.....
no ale ja podałam imię dla mojej córki Nadine tyle że wymawia się jako Nadin albo Nadia...
więc to jedno i to samo...
całą resztę opisałam wcześniej.....

anaklim... wiem ja to pisałam wcześniej że nie mam zamiaru się przejmować czymś takim....
ile dziewczyn chodzi z imieniem Sonia.... a ile psów też z tym imieniem....:sorry2:
ja ma to gdzieś....:-p dam tak na imię jak mi się podoba....;-)

reklama
Mój synek ma na imię Ludwik wydaje mi się ,że rzadko spotykane imię.... Dla dziewczynki podobają mi się imiona: Melania(zdrobnienie-Mela), Zosia,Janina(Zdrobnienie- Nina),Łucja(chociaż robi się popularne ostatnio:-p)ale imię piękne....To chyba tyle:-p No, moja koleżanka nazwała sowja córeczkę Pia:confused: Dziwne.....imię.....:-p:-p:-p:-p

Zosia i Łucja śliczne co do Janiny to wg mnie jest bardzo starodawne i inne dzieci mogłby źle trochę to kojarzyć i dawać straszne wyzwiska....:sorry2:
ale eśli tobie się podoba to czemu nie....:tak:

Świetne te Wasze propozycje. Ja już kilka razy zmieniałam zdanie ale ostatnią propozycją jest dla chłopca Norbert lub Konrad a dla dziewczynki Martynka lub Milena...

Janina mi się bardzo źle kojarzy, z moją nie bardzo lubianą ciocią.Poza tym standardowe skróty dla janiny to raczej nie nina,tylko janka-które nie jest już takie ładne:confused::confused:

Milena śliczne imię,takie delikatne i dziewczęce.Norbert i Kondrad mnie osobicie nie podchodzą(głupie skojarzenia)ale jesli komuś się podoba to ok.Dla mnie są zbyt chłodne i wyniosłe.Jakoś nie umiem sobie wyobraxić małego Norberta.

Ale powtarzam to tylko moje zdanie ,z którym nie kazdy musi się zgadzać>Rozmawiam tutaj na temat imion i mam nadzieję,że nikt nie bedzie mięsem rzucał we mnie,że wyrażam swoją opinię.

madzia jakbyś powieziała że np twój pies ma Norbert to ja bym się odezwała....
hehe;-)
ale poza tym to chyba nikt nie ma nic o tego jakie kto wyraża opinie na temat imion.....
ja pamiętam chodziłam do przedszkola z Norbertem dlatego też mi się to imię kojarzy normalnie i nie mam złych skojarzeń....
a raczej fajne... hehe
jak Norbert i Leszek skakali po ławkach i chcieli całować dziewczyny:-D:szok:
Leszek był dużo grubszy i rzucił się na mnie....:sorry2:a ja byłam chudziutka jak szkielet... hehe pammiętam jak piszczałam wtedy:-p

monia Jagoda to bardzo ładne immię....:tak:

reklama
Do góry