reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

ja nigdzie nie powiedzialam ze Nadin a Nadia to to samo, tak samo jak Nadine a Nadia to tez nie jest to samo imie...a to ze nazwalam tak a nie inaczej kota to moj wybor:-)

wogóle dopiero zauważyłam ten wpis.....
no ale ja podałam imię dla mojej córki Nadine tyle że wymawia się jako Nadin albo Nadia...
więc to jedno i to samo...
całą resztę opisałam wcześniej.....

anaklim... wiem ja to pisałam wcześniej że nie mam zamiaru się przejmować czymś takim....
ile dziewczyn chodzi z imieniem Sonia.... a ile psów też z tym imieniem....:sorry2:
ja ma to gdzieś....:-p dam tak na imię jak mi się podoba....;-)

reklama
Mój synek ma na imię Ludwik wydaje mi się ,że rzadko spotykane imię.... Dla dziewczynki podobają mi się imiona: Melania(zdrobnienie-Mela), Zosia,Janina(Zdrobnienie- Nina),Łucja(chociaż robi się popularne ostatnio:-p)ale imię piękne....To chyba tyle:-p No, moja koleżanka nazwała sowja córeczkę Pia:confused: Dziwne.....imię.....:-p:-p:-p:-p

Zosia i Łucja śliczne co do Janiny to wg mnie jest bardzo starodawne i inne dzieci mogłby źle trochę to kojarzyć i dawać straszne wyzwiska....:sorry2:
ale eśli tobie się podoba to czemu nie....:tak:

Świetne te Wasze propozycje. Ja już kilka razy zmieniałam zdanie ale ostatnią propozycją jest dla chłopca Norbert lub Konrad a dla dziewczynki Martynka lub Milena...

Janina mi się bardzo źle kojarzy, z moją nie bardzo lubianą ciocią.Poza tym standardowe skróty dla janiny to raczej nie nina,tylko janka-które nie jest już takie ładne:confused::confused:

Milena śliczne imię,takie delikatne i dziewczęce.Norbert i Kondrad mnie osobicie nie podchodzą(głupie skojarzenia)ale jesli komuś się podoba to ok.Dla mnie są zbyt chłodne i wyniosłe.Jakoś nie umiem sobie wyobraxić małego Norberta.

Ale powtarzam to tylko moje zdanie ,z którym nie kazdy musi się zgadzać>Rozmawiam tutaj na temat imion i mam nadzieję,że nikt nie bedzie mięsem rzucał we mnie,że wyrażam swoją opinię.

madzia jakbyś powieziała że np twój pies ma Norbert to ja bym się odezwała....
hehe;-)
ale poza tym to chyba nikt nie ma nic o tego jakie kto wyraża opinie na temat imion.....
ja pamiętam chodziłam do przedszkola z Norbertem dlatego też mi się to imię kojarzy normalnie i nie mam złych skojarzeń....
a raczej fajne... hehe
jak Norbert i Leszek skakali po ławkach i chcieli całować dziewczyny:-D:szok:
Leszek był dużo grubszy i rzucił się na mnie....:sorry2:a ja byłam chudziutka jak szkielet... hehe pammiętam jak piszczałam wtedy:-p

monia Jagoda to bardzo ładne immię....:tak:

reklama
Do góry