reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
no moja corka ma na imie Sonia Mercedes to drugie to maz wymyslil jako ze kocha Mercedesy teraz ma byc synek i jemu chce dac Leon na pierwsze ale chyba bedzie wojna bo ja chce Jan

ja mam synka Kasper, troche inaczej, a coreczka bedzie miala na imie Maja chociaz jak troche tu poczytalam to jest jeszcze pare innych imion ktore mi sie podobaja i moze zmienie zdanie, ale Majka to takie slodkie czy nie?

KasperiMaja Nasi przyjaciele maja Majeczke, nie dosc, ze imie slodkie to dziewczyna jest przeurocza i przeslodziutka:tak::-)

Estera - rzeczywiście oryginalne i rzadko spotykane imie:tak: a jak sie zdrabnia?

Tatus mojej kolezanki, zagorzaly wielbiciel sportu, chcial nazwac swoja coreczke Olimpiada;-), ale zona mu to szybko z glowy wybila:-D

Moja coreczka ma na imie Narin, ale to ze wzgledu na to, ze mieszkamy w Anglii a moj maz nie jest Polakiem. poczatkowo mialam obiekcje, ale teraz uwazam, ze jest oryginalnei, ze bardzo do niej pasuje...

Larka corka mojego chrzestnego ma Malina na imie :)

moja prababcia miala petronela (ale na tamte czasy to chyba nie jakies specjalne dziwne..nie wiem ;) )
moja corka ma na imie Łucja, jak narazie nie spotkalam dziecka o tym imieniu, w rodzinie zreszta wszyscy mi gadali ze "co to za imie" tyle ladnych jest..kasia..asia...ola...julia...hania...magda...gosia...a ja wymyslam jakies nie wiadomo co...no i podstawowym problemem dla nich bylo jak to zdrobnic - na co odpowiadalam ze nie widze potrzeby zeby imie zaraz zdrabniac - ale mowie do niej Luśka ;)....coz mi sie podoba (zawsze mi sie podobalo to imie) i nie uwazam zebym skrzywdzila ja tym imieniem... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry