reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

ullana z tego co zaobserwowałam, siostry często nadają sobie takie oryginalne imiona. Chociażby słynna Faustyna:tak:

reklama
W klasie była Aldona, Kornelia, Karina, Gabriela a w rodzinie mam Bronisławę, Zenobie (Zenia), Karola (mało teraz karolków), Antoninę (Tosia).
Lubie imiona nie za bardzo popularne ale też i nie przesadzone. Długo wahałam się czy dać córce Karolina bo zastanawiała się nad zdrobnieniami a wołamy ją Kakusia bo mówi o sobie kaka :-D A dopiero niedawno załapałam że Lola to Karolina :sorry2:

Lolka ale siostry nie nadają sobie chyba imion same...I to jako dzieci wiedząc,że będą pielęgniarkami:-p

Z imionami u zakonnic to jest tak, że przełożona klasztoru na karteczkach zapisuje różne imiona.
Potem nowe zakonnice losują te karteczki i takie imię, jakie wylosują, mają nadane.
Natomiast księża nie zmieniają imion.
Tak mówiła nam siostra od religii :tak:.

w szkole miałam Olimpię.
A co do USG - to u nas już w 14tc mówił nam że będzie dziewczynka i tak już do końca ci ciąży utrzymywali

mama Adrianka ale Ullana była chyba pobierać krew w laboratorium u siostry-pielęgniarki,a nie zakonnicy:-D

:-D:-D:-D
Poznałam kiedyś pewną siostrę zakonną, kt. miała na imię tak bardzo oryginalnie, niestety już dokładnie nie pamietam jak i odrazu to sobie skojarzyłam:)))
No ale siostra zakonna też pewnie mogła by pobierać krew? Ja miałam na studiach siostrę (studiowała resocjalizację) i wiem, że siostry też często prowadzą przedszkola, więc teoretycznie mogłaby, a jak jest naprawdę wie ullana ;-):tak::-)

ANIA2608 też tak myślę :-)...
Ale tak, jak napisała Lolka777, zakonnice też czasami pracują zawodowo np. w CZD w Warszawie jest siostra, która pracuje jako pielęgniarka.
A post o imionach sióstr zakonnych dodałam tak na marginesie ;-).

No hej dziewczyny ja mieszkam obecnie w irlandi i pracuje w domu opieki dla zakonnic mówię wam jakie one mają przybrane imiona:szok:.Ja dla mojej córki wybrałam JULIA.Choć podoba mi się EMILI ale w Polsce mi tego imienia nie wpiszą jedynie Emila a to już nie to samo.pozdrawiam

reklama
Do góry