reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Z ciekawości, jakie problemy generuje Ci drugie imię? :)
Pytam, bo kolejny raz widzę taką opinię, a ja mam dwa i nie widzę problemow :D
Musze o nim ciagle pamietać .. jak go nie podam np do certyfikatu czy dylpomu (robie sporo szkoleń) to on jest nieważny! A później to odkręcić to nie jest czasem takie łatwe.. kiedys w żłobku płatności mi odrzucali .. bo księgowa nie połączyła kropek.. że w systemie maja moje imiona zapisane na odwrót i figurowałam z drugiego imienia …zazwyczaj problemy wynikaja z mojego zapomnienia i z nieprzychylności lub błędu/ nieuwagi innych . :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne :)

reklama
Musze o nim ciagle pamietać .. jak go nie podam np do certyfikatu czy dylpomu (robie sporo szkoleń) to on jest nieważny! A później to odkręcić to nie jest czasem takie łatwe.. kiedys w żłobku płatności mi odrzucali .. bo księgowa nie połączyła kropek.. że w systemie maja moje imiona zapisane na odwrót i figurowałam z drugiego imienia …zazwyczaj problemy wynikaja z mojego zapomnienia i z nieprzychylności lub błędu/ nieuwagi innych . :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne :)
Hmm, to ciekawe, bo ja nigdy się z tym nie spotkalam, a też mam dwa :)
Ale rozumiem :)

Myślę, że jak nie ma potrzeby go uzywać w zyciu (podawać czesto) to nie musi być problematyczne
W Szwecji mozna sobie przez internet zaznaczyc, ktore z 3 imion ma byc “glowne” i tak beda sie do was zwracac np. u lekarza bo takie imie bedzie sie pojawiac po podaniu peselu.
Ja tego na poczatku nie wiedzialam i sie zastanawialam dlaczego w przychodni wolaja mnie po drugim imieniu, ktore jest jeszcze trudniejsze dla nich do wypowiedzenia, niz pierwsze 🤷‍♀️

W Szwecji mozna sobie przez internet zaznaczyc, ktore z 3 imion ma byc “glowne” i tak beda sie do was zwracac np. u lekarza bo takie imie bedzie sie pojawiac po podaniu peselu.
Ja tego na poczatku nie wiedzialam i sie zastanawialam dlaczego w przychodni wolaja mnie po drugim imieniu, ktore jest jeszcze trudniejsze dla nich do wypowiedzenia, niz pierwsze 🤷‍♀️
Ale super rozwiazanie! No dlatego mówię, że dla niektórych to fajna opcja wyboru :) ja swoje drugie imię lubię jest ładne , ale w moim życiu po prostu bezzasadne :) rozumiem też, że ktoś lubi swoje dwa imiona i ma dla tego zasadność albo jak ktoś nadaje swoim dzieciom po dwa :) ale też cieszę się, że tu jest wybóru nas w kraju, że można, ale nie trzeba :)

Hmm, to ciekawe, bo ja nigdy się z tym nie spotkalam, a też mam dwa :)
Ale rozumiem :)
U mnie podobnie. Jak byłam w podstawce czy liceum i jakieś dokumenty wypełniałam to zawsze się podpisywałam jednym imieniem. Potem jakieś problemy były na próbnej maturze bo mam dwa a wpisywałam jedno. Mama moja zawsze była zdenerwowana i kazała o tym pamiętać 😀
Ogólnie mi nie przeszkadza, w dowodzie mam dwa, drugiego nie używam

Jedna z dziewczyn na forum opowaidała, jak to jej córka poznała na placu zabaw dziewczynkę i jak spytała się jak ma na imię to córka powiedziała, że nie pamięta, bo to było jakieś dziwne i niespotykane imię. Dziewczynka miała na imię Monika 😂
Ostatnio mąż szedł z synem do domu że spaceru i jakiś dzieciak się przyłączył i "hej, jak masz na imię? Ja Daniel". A mąż mu odpowiedział za niego i on do niego "proszę pana, a po jakiemu te imię jest? Bo na pewno nie po polsku". 🙈🙈🙈

reklama
reklama
Do góry