Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Są Łucje w szkołach, to naprawdę ładne imię. "Przerobiłam" już w karierze dobry tysiąc dzieciaków i imiona, na które trafiłam tylko raz to Odyseusz, Lawinia, Santiago, Margarita, Tiger i Ita. 5 lat temu miałam w 18 osobowej klasie 4 Julie - chyba dla równowagi za ich kolegę Odysa
Ale czad! Mi podoba się ostatnimi czasy Saturnin (bo wyszła jakiś czas temu książka o chłopaku z takim imieniem). W rozmowie z mamą rzuciłam to imię (obie jesteśmy nauczycielkami i to takie nasze hobby - nietypowe imiona uczniów), ale mama nie dała się zaskoczyć - 45 lat temu chodziła z Saturninem do liceumJa kiedyś słyszałam w sklepie jak mama wołała na synka Oceaniusz
Tez mam Barbarę. Każdy się krzywił ale to był dobry wybór teraz coraz bardziej popularne imię chociaz u niej w przedszkolu nie slyszalam, żeby była jeszcze jakaś Basia. Przechodziłaś przez etap książek,, Basia,,? Bo ja znam chyba na pamięć druga córka to Hanka, popularne ale starsza dala tak jej na imię więc się zgodzilismyJan i Barbara - i o ile na syna, mówimy jakimś tam skrótem od imienia, to ja na córkę mówię Barbix
Jeżeli uda mi się zajść w kolejną ciąże to Michalina/Staś
Tez mam Barbarę. Każdy się krzywił ale to był dobry wybór teraz coraz bardziej popularne imię chociaz u niej w przedszkolu nie slyszalam, żeby była jeszcze jakaś Basia. Przechodziłaś przez etap książek,, Basia,,? Bo ja znam chyba na pamięć druga córka to Hanka, popularne ale starsza dala tak jej na imię więc się zgodzilismy
To teraz czas na FrankaPrzechodziłam etap tych książek, ale raczej sama xD tym bardziej, że tam starszy brat to też Janek. Ale córka średnio zainteresowana bo ona nie lubi czytać, ani sama ani jak ktoś jej czyta ale to dziwne dziecko jest