Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas w przedszkolu i w żłobku jest kilku LeonówZastanawialiśmy się czy nie dać imienia Leon po pradziadku, ale ostatecznie nie przeszło![]()
Ludmiła pięknieJa mam córkę o imieniu Ludmiła, wszyscy na nią mówią Lusia. Ale jak mówiłam, że tak chcę dać jej na imię to często wszyscy nosem kręcili ale ja miałam to gdzieś.
Łucja to był drugi faworytLudmiła piękniemoja córka też Lusia tyle że Łucja
![]()
Tak zdrabniają, zdarza się że mówią Ludka ale ja zawsze Lusia mówięLusia to mi się bardziej z Łucją kojarzy.
Moja też dość nietypowo, bo Dorota - i też różne zdrobnienia: od po prostu Dorotki, po Doris czy nawet Daisy (w sensie Dorotka-stokroka) ;-)
A u nas tak w skrócie na babcię mówiliśmy choć miala na imię Elżbieta (Elusia-Lusia i tak zostało)Lusia to mi się bardziej z Łucją kojarzy.
Moja też dość nietypowo, bo Dorota - i też różne zdrobnienia: od po prostu Dorotki, po Doris czy nawet Daisy (w sensie Dorotka-stokroka) ;-)
U nas będzie Feliks. Tak miał na imię mój pradziadek i brat dziadka, ale nie znałam obu, więc ich razem nie łącze. Natomiast samo imię kojarzy mi się z powstańcami wielkopolskimi - w mojej rodzinnej miejscowości wielu Feliksów to byli powstańcy. Wydaje mi się, że teraz to bardzo mało popularne imię.
Ostatnio trafiłam na książeczkę Feluś i Gucio. I tak jak nie byłam początkowo w 100% przekonana, tak teraz jestem. Bo mój tata jak byłam dzieckiem mówił na mnie GucioMoże to był jakiś znak
![]()