reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Hej, Tez mieszkam za granicą i żeby nie było problemu to synkowi dalismy na imię Dorian:-) Imię to łatwo wypowiada sie i po polsku i po angielsku, więc problemu nie mamy.
babyluvgold podoba mi się Nicolas i Pola:tak:

reklama
mi tez sie podobalo Dorian ale ja Dorota to troche by zamieszania bylo, do tego u nas to tak popularne imie jak Piotr, Pola tez fajne , tylko kiedys mozna bylo dac tylko Apolonia a to dlugie imie...

KaskaB ja mam alergie na Nikole...tez nie akceptuje anglojezycznych imion w wersji spolszczonej
co to ma byc :eek:

ja tez mieszkam zagranica i dzieciom nadalismy miedzynarodowe imiona- Gabriel i Hanna
mi sie wogole tyle imion podoba,ze musialabym miec ze dwie druzyny pilkarskie :-D
Gaja,Kaja,Maja,Nel,Ida,Liliana (moje imie,alez z niego dumna jestem),Marta,Kasia
Gabriel,Piotr,Kai,Iwo,Kornel,Maciej,Marcin.......moglabym sypac imionami :-)
mamy tyyyle pieknych imion,ze te wszystkie Nikole,Dzesiki,Wanesy,Brajany naprawde mnie dziwia...no ale cale szczescie nikt nikomu nie narzuca jak ma nazwac swoje dziecko...ufff:-)

Witam, mieszkam za granica i chciałabym maluszkowi nadać międzynarodowe imię , tak aby nie było problemów z wymawianiem przez tubylców. Moje imię jest plątane na tysiąc sposobów, wiec się ciesze, ze moje córy Maya i Kaya nie maja przez to takich problemów. Nie znam płci dziecka wiec proszę o poradę w tej kwestii. Moje propozycje to Maximilian ( Max), Ivo Alexander, Nicolas dla chłopca, a dla kobietki Pola, Mila, Nela ...Po raz trzeci już ciężej przychodzi, żartujemy z mężem ze dziewczynka powinna być Gaja ;)). Nazwisko to Yach. Dziękuje za sugestie i bardzo zapraszam do składania propozycji, a nóż widelec coś zaświta
Gaja bardzo piękne imię. Pasuje do Mai i Kai i to bardzo. Podoba mi się również Pola. Znajoma dała córce na imię Pia. Imię pochodzenia łacińskiego.

Wpływ osoby Ojca Pio nie podlega tutaj żadnej dyskusji. Mąż znajomej początkowo nie był zadowolony, kojarzyło mu się za bardzo z liczną Pi, ale w końcu uległ. Na drugie wybrali imię Lilianna.

reklama
Moje dziecko gdyby było dziewczynką miało by a imie Vivienne Rosalia ale ze to będzie chłopiec to Gabriel Michał. Mam w domu Amelie Marie i Vanesse Nicole

Do góry