reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Anatolia...nie słyszałam ale fajnie, Tola znane ale raczej nie zastanawiałam sie od jakiego imienia to zdrobnienie!
Mia- moja koleżanka dała tak na imię swojej córci!!!ma męża cudzoziemca;-) i nie mieszkają w Polsce!
ostatnio spotkałam panią ktorej mała córcia ma na imię ROZALIA:-D

reklama
Rozalka to byla moja prababcia i myslalam zeby tak dac synowi ale w wersji meskiej Rosalian ale corka jest a sdla niej po babci imie juz bylo od kilku lat zaklepane :-D
Tola fajne krotkie imie, Mia u nas raczej popularne , a Mscibor staropolskie imie kocham takie, syn ma taki wynalazek na drugie Ziemowit :-D

Witam,
W temacie rzadkich imion to mam znajomą, która ma na imię Miriam, ale biedna była często wyśmiewana ze względu na wiadomy program tv sprzed laty :baffled: a jej mama za to ma na imię Longina (w zdrobnieniu Lonia) a siostra Dobrawa :) Także fajna rodzinka :)
Spotkałam się też z imionami:
Ariel, Mieszko, Beniamin, Ksenia.

U nas jeżeli będzie córka - Lilianna a jeżeli chłopiec - to jeszcze jest do przedyskutowania :)

reklama
Witam, mieszkam za granica i chciałabym maluszkowi nadać międzynarodowe imię , tak aby nie było problemów z wymawianiem przez tubylców. Moje imię jest plątane na tysiąc sposobów, wiec się ciesze, ze moje córy Maya i Kaya nie maja przez to takich problemów. Nie znam płci dziecka wiec proszę o poradę w tej kwestii. Moje propozycje to Maximilian ( Max), Ivo Alexander, Nicolas dla chłopca, a dla kobietki Pola, Mila, Nela ...Po raz trzeci już ciężej przychodzi, żartujemy z mężem ze dziewczynka powinna być Gaja ;)). Nazwisko to Yach. Dziękuje za sugestie i bardzo zapraszam do składania propozycji, a nóż widelec coś zaświta

Do góry