reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Niedawno urodziłam synka i tak naprawdę do samego końca nie wiedziałam, jakie imię mu nadać, bo dla chłopca chyba trudniej coś wybrać, przynajmniej mi sprawiało to kłopot. Zatem, zdałam się na męża i rzekłam mu, żeby to on wybrał imię synowi. Jego mama proponowała nam imię Iwo (ale to nie przeszłoby nigdy, nie podoba mi się). Myśleliśmy o Hubercie i Nikodemie, a skończyło się na Tymonie :) Niech będzie, chociaż do końca zadowolona nie jestem. Gdyby była córcia, byłoby łatwiej.

reklama
Tymon ?? A nie lepsze jest Tymoteusz- zdrobniale Tymek :happy2: znajomi mają synka o takim imieniu na początku wszystkim wydawało się dziwne ale teraz jest ok.

Mąż stwierdził, że Tymon jest krótsze, a Tymoteusz mu się nie podobało. Mi odpowiada zdrobniałe: Tymonek :)
Dobrze, że zawsze imię można zmienić - siostra koleżanki tak zrobiła w swoje 16. urodziny (z Jadwigi "przemianowała się" na Jagodę). Jeśli mojemu synkowi będzie bardzo źle z tym imieniem, niech zmienia - nie będę na niego zła ;-)

flamma Tymon ,Tymoteusz a w skrócie Tymek to ostatnio bardzo popularne imię :happy: wiec zapewne Twój synek nie bedzie miał z nim problemu:-)!ma swój urok!
moja siostra ma na imię Jadwiga..ale dla wszystkich od zawsze jest Jagodą!!
a zmienianie imion jest dla mnie raczej wymysłem,zwłaszcza takich które w niczym nie ujmuja ani nie " obrażają " ( w sumie to chyba nie ma obraźliwych imion). dziwne to co piszesz..pierwsze słysze!

atfk, Ty jesteś zdziwiona, a ja znam kilka tego typu przypadków, a skoro temat o imionach, przytoczę je tutaj.
Poznałam zimą kolegę mojego męża, który zrezygnował z imienia Michał na rzecz Dawida (jego rodzice do tej pory tego nie zaakceptowali). Ojciec koleżanki miał na imię Alojzy, a zmienił urzędowo na Ryszarda (do tego jeszcze przejął nazwisko żony, bo jego było, wg niego, beznadziejne). To jeszcze nic: mama tej samej koleżanki miała na imię Bronisława, a ponieważ w szkole się z niej śmiali, zmieniła na Annę :tak:

U nas tez zdarzaly sie zmiany imienia do pol roku a nazwizko wuj zmienil przed 2 dzieckiem . Co do Tymona bardzo fajne imie tez myslalam nad nim ale akurat 16 lat temu kazali dac Tymoteusz a ja chcialam bez zdrobnien imie. Nad Vivianka tez sie zastanawialam ,ma w sobie to cos to imie, niestety mojemu sie nie podobalo. No i chcielismy krotkie ime max do 5 liter.

atfk, Ty jesteś zdziwiona, a ja znam kilka tego typu przypadków, a skoro temat o imionach, przytoczę je tutaj.
Poznałam zimą kolegę mojego męża, który zrezygnował z imienia Michał na rzecz Dawida (jego rodzice do tej pory tego nie zaakceptowali). Ojciec koleżanki miał na imię Alojzy, a zmienił urzędowo na Ryszarda (do tego jeszcze przejął nazwisko żony, bo jego było, wg niego, beznadziejne). To jeszcze nic: mama tej samej koleżanki miała na imię Bronisława, a ponieważ w szkole się z niej śmiali, zmieniła na Annę :tak:

no powiem szczerze,ze o takich przypadkach nie słyszałam- o zmianie nazwisk owszem;-)
wola każdego!uważam jednak że imie nadane przez naszych rodziców jest czymś wyjątkowym, tak jak my nadając imie swoim pociechom dajemy coś od siebie- każdy ma inne przesłania, jedni tradycje, inni upodobania, inni idoli ...

no wlasnie,tez mi sie wydaje ze imie to jest jedna z rzeczy ktore dostajemy , niektorzy maja to szczescie ze maja 2 imiona i zawsze moga jak nie jedno to drugie uzywac, ale jak sie zmienia to musi byc naprawde znielubiane to imie :szok:

flamma Tymon ,Tymoteusz a w skrócie Tymek to ostatnio bardzo popularne imię :happy: wiec zapewne Twój synek nie bedzie miał z nim problemu:-)!ma swój urok!
moja siostra ma na imię Jadwiga..ale dla wszystkich od zawsze jest Jagodą!!
a zmienianie imion jest dla mnie raczej wymysłem,zwłaszcza takich które w niczym nie ujmuja ani nie " obrażają " ( w sumie to chyba nie ma obraźliwych imion). dziwne to co piszesz..pierwsze słysze!

Mój kolega ma na imie Tymon i odkąd pamiętam wszyscy mówili na niego Timon :D jak ten od Pumby :D

reklama
Moja córka nazywa się Blanka Natalia.Nie znamy żadnej Blanki w okolicy więc chyba to nie częste imię.Ostatnio baaardzo podoba mi się Emma:)

Do góry