reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

Ja czułam takie bąbelki ok 17/18 tydzień, a to moja 2 ciąża (w 1 czułam tydzień szybciej). Teraz jest 21 tydzień i maluch ma już fazy aktywności. Budzi się rano na parę kopniaków, a najbardziej aktywny jest wieczorem. Są czasem kopniaczki w innych porach ale najczęściej właśnie wieczorem. Mój maluch chyba często się przeciąga i zmienia pozycje, bo bardzo mnie ciągnie brzuch w dół, przez chwile i potem już ok. Cieszę się kiedy kopie. :)

reklama
Zauważyłam że jak jest paskudna pogoda to moje Maleństwo jest bardzo ospałe zupełnie jak ja :tak: A wczoraj mój maż pierwszy raz poczuł kopniaczki Maluszka jak przyłożył rękę :-D

Owca21 dla męża to musiało być przeżycie, mój ciągle czeka i czeka ;) zabawne jest to, że gdy przyłoży rękę - mała jest cicho, gdy puści brzuszek - mała szaleje ;) ajj chyba nie lubi taty ;)

owca121 to mój mążjak przyłoży rękę to w ogóle nic nie czuje. Ale często siadamy razem i obserwujemy brzuch jak podskakuje, gdy mały się wierci ;-)
Pierwsze ruchy zaczęłam odczuwać ok. 17 tygodnia, choć moja ginekolog twierdziła, że to nie możliwe. Fakt, że wtedy nie były to kopniaki z wewnątrz, ale coś jakby falowanie, gdy przyłożyłam dłoń nad spojeniem. Od 21 hbd czuję już regularnie jak mały się wierci, wiadomo, z każdym dniem coraz bardziej.

Tak Wam dziewczyny zazdrościlam tych ' falowań ' aż sama się doczekalam :) nawet pies przytulony do brzuszka się wystraszył i dokładnie wąchał cały brzuch ;)

misia no widzisz i się doczekałaś:-), i każda się doczeka. Tylko jedne trochę wcześniej, a inne później. Mój smyk w brzuszku też już szaleje, chyba nie lubi jak leże na lewym boku. A Antoś tylko brzuch całuje, dotyka i mówi 'mamuś ruszył się, kopnął mnie'...a wtedy dzidzia śpi, ale niech mu bedzie:-D

Ja poczulam wreszcie wczoraj kopniaka! Takiego solidnego!! A teraz jak leze tez czuje stukanie od srodka :) wyjatkowo przyjemne uczucie:)

KasikN82 super, że Antoś tak reaguje widocznie bardzo się cieszy :) niech nawet dzidzia śpi - satysfakcja najważniejsza :)

Anita1990 Gratuluję ruchów :) to faktycznie baaaardzo przyjemne

i ja się doczekałam . chyba to to :) Przedwczoraj słuchałam bicia serduszka i mała przesunęła się trochę bardziej na środek pod pępęk. I chyba to spowodowało że coś poczułam. Wczoraj podczas jazdy samochodem a jechałam w dość długą trasę poczułam stukanie i pukanie :) takie jakby pękały w środku jakieś baloniki .. trudno to nazwać. Później znowu wieczorem i dziś już rano dwa razy puk puk jak się obudziłam :) Ale fajnie niech tak puka jak najczęściej

reklama
Do góry