reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

Ja już czuje już mocno (zaczynam 22 tydzień) , widać tez przez brzuch, dziś córka położyła rękę to naliczyła 14 kopniaczków w przeciągu może 10 min, a to dopiero początek ;-)
Małe aktywne rano, w ciągu dnia to raczej w biegu jestem wiec nie bardzo czuje, ale wieczorem jak leżę lub w nocy jak się przebudzę to zdecydowanie najbardziej intensywnie.

reklama
Ania uff jak dobrze, myślałam, że jestem z tym sama. Moja polubiła lewy dolny bok, choć dziś mam wrażenie, że pływała wszędzie ;)

Goska03 wow to intensywne Twoje maleństwo. Chciałbym już też widzieć górki na brzuszku ;)

Pierwsze kopniaczki poczułam pod koniec 15 tygodnia, potem sporadycznie a od kilku dni czuję już regularnie i są coraz bardziej mocniejsze. Do dziś też czułam praktycznie z jednej strony a dziś wieczorem maleństwo przeniosło się na drugi bok :tak: Zauważyłam że od 2 dni jak czytam synkowi bajkę wieczorem to maleństwo wierci się bardzo intensywnie :-D

Owca21 pewnie bardzo podobają się bajki, ale będziesz miała słuchaczy :) moja Misia dziś też aktywna po całym podbrzuszu sobie fajnie pływa. Czasami mam wrażenie, że nawet kopnie w pęcherz, bo takie dziwne uczucie ;)

misia1608 - no rusza się bardzo, nawet lekarka nie mogła pomierzyć wszystkiego i sama mówiła ze bardzo ruchliwe

Ja już drugi dzień czuję bardzo słabo ruchy i strasznie mnie to irytuję bez przerwy rozmawiam z moim Maleństwem ale nie koniecznie mnie słucha ;-) i czuję tylko delikatne ruchy i rzadziej niż do tej pory :-(

Owca21 maluszek pewnie odpoczywa, u mnie też w niedziele było mało intensywnie - dziś widziałam przy kopie już mała górkę :) teraz też mała w kulki sobie leci ;)
Spróbuj włączyć muzykę - może się uaktywni ;)

reklama
Anita1990 na pewno niedługo, mój gin wczoraj mi powiedział, że tak za dwa trzy tygodnie dopiero się zaczną prawdziwe kopy, więc nawet dzień lenistwa nie powinien martwoć :)

Do góry