reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pulsowanie brzucha a ruchy dziecka w 17 tc

Florense

Początkująca w BB
Witam bardzo serdecznie mam do was ważne pytanie ponieważ jestem w 17/18 tc ( usg/miesiączka) i od jakiegoś momentu czuje takie pulsowanie w brzuchu , czasem takie bombelkowanke czy to mogła być ruchy dziecka ? Moje poprzednie ciąże zakończyły się poronieniami pierwsza w 8 tc, a druga ciąża biochemiczna .

reklama
Witam bardzo serdecznie mam do was ważne pytanie ponieważ jestem w 17/18 tc ( usg/miesiączka) i od jakiegoś momentu czuje takie pulsowanie w brzuchu , czasem takie bombelkowanke czy to mogła być ruchy dziecka ? Moje poprzednie ciąże zakończyły się poronieniami pierwsza w 8 tc, a druga ciąża biochemiczna .
U mnie od razu był szturchaniec, ale różnie kobiety mówią. Jedne mają bombelki, inne łaskotanie, inne mrowienie, a jeszcze inne coś jakby ruchy jelit. Wszystko w normie🙂 Fajnie, że masz już teraz. Odpadnie Ci wyczekiwanie w 20 tygodniu🙂 I druga ważna rzecz. Po pierwszym szturchańcu przez tydzień była cisza. Potem przez kilka dni. Potem czułam coś co 2-3 dzień. Nie stresuj się, jak tak będzie🙂 Ja miałam tak do 22 tygodnia, a i potem zdarzały się całodniowe przerwy.

U mnie od razu był szturchaniec, ale różnie kobiety mówią. Jedne mają bombelki, inne łaskotanie, inne mrowienie, a jeszcze inne coś jakby ruchy jelit. Wszystko w normie🙂 Fajnie, że masz już teraz. Odpadnie Ci wyczekiwanie w 20 tygodniu🙂 I druga ważna rzecz. Po pierwszym szturchańcu przez tydzień była cisza. Potem przez kilka dni. Potem czułam coś co 2-3 dzień. Nie stresuj się, jak tak będzie🙂 Ja miałam tak do 22 tygodnia, a i potem zdarzały się całodniowe przerwy.
Ja też nie czułam tych sławnych bąbelków, od razu czułam takie pukanie, które z czasem stawało się intensywniejsze ☺️

Mam łożysko z przodu i pierwsze ruchy poczułam ok 20tc i było to walnięcie i to mocne po paru minutach drugie. Następne 1 z drugiej strony (1 raz) a potem przerwa na 2 tygodnie.
Był moment, że czułam codziennie a obecnie potrafię jej nie czuć kilka dni (33tc)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry