reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy dziecka, łożysko na ścianie przedniej i detektor tętna płodu

Martauparta29

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, jestem w 27 tygodniu i mam łożysko na ścianie przedniej wysoko. Czuję ruchy młodego zazwyczaj rano, potem jak coś zjem i siedzę, ale nie jakoś mocno zdążają się kopniaki mocniejsze, że brzuch się podnosi ale w większości robi to delikatnie . Wieczorem zazwyczaj używam detektora tętna angle sound tak żeby się dodatkowo uspokoić 😁i zauważyłam że ja nie czuje jakiegoś ruchu a przez detektor słychać, że mały się wierci bardzo, myślicie ze przez to łożysko nie odczuwam tych mniejszych ruchów po prostu i trzeba poczekać aż będzie większy? To moja pierwsza ciaza i wszystko jest nowe😁

reklama
Możliwe :)
Młody zaczyna mieć coraz mniej miejsca, więc nie będzie już tak się ruszał jak kilka tygodni temu.

U mnie siedząc też mało czuję, ale jak się położę, to już o wiele więcej.

Pamiętaj też, że młody może Cię kopać w plecy, a Ty tego nie będziesz też tak czuła :)

Hej dziewczyny, jestem w 27 tygodniu i mam łożysko na ścianie przedniej wysoko. Czuję ruchy młodego zazwyczaj rano, potem jak coś zjem i siedzę, ale nie jakoś mocno zdążają się kopniaki mocniejsze, że brzuch się podnosi ale w większości robi to delikatnie . Wieczorem zazwyczaj używam detektora tętna angle sound tak żeby się dodatkowo uspokoić 😁i zauważyłam że ja nie czuje jakiegoś ruchu a przez detektor słychać, że mały się wierci bardzo, myślicie ze przez to łożysko nie odczuwam tych mniejszych ruchów po prostu i trzeba poczekać aż będzie większy? To moja pierwsza ciaza i wszystko jest nowe😁
Przez detektor nie słychać wiercenia :)
Ale generalnie tak, możesz wiercenia nie czuć.

Nie denerwuj sie, jest tak piszą wyżej dziewczyny, jeszcze chwila i zaczniesz czuć kopniaki, które nie pozwolą ci zasnąć wieczorem. W tym okresie też odczułam ruchy słabiej, aż któregoś dnia przybrały na sile. Dziś te ruchy rozbijają głowę,bo wszędzie musi się wdrapać.

Ja z łożyskiem z przodu do końca ciąży ruchy czułam bardzo delikatnie. Bardziej było widać jak się brzuch porusza 😂

reklama
Przez detektor nie słychać wiercenia :)
Ale generalnie tak, możesz wiercenia nie czuć.
To co słychać jak detektor mam przyłożony w jednym miejscu przez dłuższą chwilę i słyszę serduszko, przez tą minute a nagle jakieś bulgotanie jak w wodzie i już w tym miejscu nie słyszę za dobrze tylko musze znowu poszukać 😅😁ja nie wiem nie znam się, ale tak mi się wydaje że jak się rusza to też słychać

Do góry