reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

witajcie dziewczyny. jestem w 22 tyg. ciąży a ruchy poczułam już około 3 tygodni temu, tak się dzieję bo to druga moja ciąża i lekarz wytłumaczył że tak jest zazwyczaj, iż mięśnie brzucha i macicy są w miarę rozciągnięte po pierwszej ciąży. natomiast w pierwszej pierwsze ruchy też poczułam dopiero po 20-tym tyg. uczucie-nieziemskie, super sprawa. pozdrawiam.

reklama
Witaj Wiolunia !masz calkowita racje ruchy naszych pociech jest czyms cudownym ,nie do opisania :)swoje tez musialam sie naczekac poki maluszek dal o sobie znac ,tak juz naprawde poczulam okolo 20 tygodnia,wczesniej to bylo ledwo wyczuwalne a teraz z kazdym dniem coraz mocniej ,chociaz czasami ma leniwe dni i malo sie kopie ale czasem potrafi dac mocno o sobie znac :)kochaamy****pozdrawiam Wiolus :)

hej dziewczyny.. mój maluszek ostatnio ostro daje mi w kość.. i mam nadzieję, że jak już się urodzi, to jego dobowy rytm dnia sie nieco przestawi:-D teraz zaczyna się o 23.00 ale tak na spokojnie, może z 10 minut kopie..ale ok. 2-3 w mocy to się zaczyna.. dzisiaj to aż spać nie mogłam.. ciągle mnie budził tymi kopniakami - mały łobuz:-).

Ja ruchy poczułam w 19 tygodniu i od razu kopniaki.. Faktycznie także się zdarza, że jest mniej aktywny, wtedy staram się go szturchać i obudzić.wówczas wyczekiwuję tych kopniaków..wole już jak daje mi w kość ;-)

Te znaki ukrytej obecności to coś pięknego i uspokajającego... no może z wyjątkiem serii kopniaków (a może to boksnięcia ręką, trudno powiedzieć) w, za przeproszeniem, końcowy odcinek przewodu pokarmowego od środka ;-) Moja dzidzia jest w ogóle nisko ułożona, może to dlatego...

Moja mała odkąd obróciła się główką w dół daje mi się we znaki, zwłaszcza nad ranem i wieczorem. Bywa, że budzi mnie kopniaczkami, a raczej boksami, bo to chyba rączki ;-) Kopniaki czuję czasami nad pępkiem i po bokach takie rozpychanie... :-)

Ja się wczoraj zdziwiłam, bo lekarka mi powiedziala że moja mała jest tez obrocona główką w dół, a ja ruchy czuje głównie na dole (tuz nad kością łonową), przy pępku bardzo zadko. Czyzby główką tak kręciła? Chyba ze tylko spi z główką na dole, a do szaleństw się odwraca :-D

Ja też właśnie na dole najczęściej kuksańce takie i widać jak brzuch się rusza... Czyli to muszą być rączki Twojej małej Corin. Wyżej czuję ale głębiej i mniej gwałtowne więc wywnioskowałam że to nóżki... Moja leżała poprzecznie i czułam tylko z jednego boku jak się ruszała ale teraz się rozbrykała na dobre ;-)

U mnie jest tak samo Corin, Hania :) Czuje Małą bardzo nisko właśnie w okolicach kości łonowej. Na USG wyszło, że ułożona jest główką w dół, więc to chyba rzeczywiście takie silne boksowanie rączkami. Wydaje mi się, że nóżki ma gdzieś koło pępka i tam czuję rzadziej. Śmieszne, bo mówi się, że dziecko "kopie".

reklama
no własnie mowi sie ze dzidzia kopie a najpewniej jest tak ze dzidzia wiecej boksuje:)z racji tego ze moje "małe" dzieciątko jest wielkoludkiem ja czuje boksowanie bardzo nisko, a kopanie sporo powyzej pepka. super to uczucie jak łapkami i nózkami macha w jednym czasie:)

Do góry