reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

reklama
Ja też w końcu poczułam ruchy ale muszę dzidzię zachęcać do tego bo jest leniwa. Mimo to się cieszę bo już się martwiłam to już 16 tydz. a u wieloródki to raczej wcześniej czuć ruchy.

Ja jak przykładam rękę, to też nic nie czuję. To czuć od środka!
Czy któraś z Was słuchała już bicia serduszka dziecka stetoskopem? Ja zastanawiam się czy nie kupić (to koszt ok.20zł), ale nie wiem czy już będzie coś słychać...

No to Moje Drogie, muszę się wam pochwalić, że dzidzia wczoraj zebrała się w sobie o poruszyła się tak mocno, że tatuś pierwszy raz poczuł, jak się rusza. Ale był szczęśliwy:-):-):-) Ja z resztą też:tak:

No i ja też muszę się Wam pochwalić, że od kilku dni nareszcie czuję swojego bąbelka. Oczywiście na razie to takie typowe łaskotanie ale dwa razy zdarzyło się i troszeczkę mocniejsze "kopnięcie". Super będzie jak już ruchy będą na tyle silne aby mógł je poczuć mój Filipek, ciekawe jaka będzie jego reakcja. :sorry:

A mój mały urwisek miał wczoraj szalony dzień. Jakbym miała w brzuchu karpia, nawet w pewnym momencie wyczułam przez skórę jakieś wybrzuszenie które zaraz znikneło. Coraz wyraźniej czuję już ruchy, zwłaszcza wieczorem - choć to nie kopniaki jak niektóre piszecie - ale przeciąganie, obracanie i takie tam.... fajne uczucie :)

reklama
Do góry