reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

A mój Synus uaktywnił sie dopiero po 18.00 :tak: czytalam ksiązkę "Język niemowląt" gdy nagle czuje puk, puk, puk. to popukalam delikatnie palcem, a po sekundzie odpowiedz: puk, puk, puk, to znów puknelam, a dzidzia puk i puk hihiihihi :rofl2: boooskoooo :-) a od rana taki spioch byl, ze tylko raz czulam, jak sie ruszal, to pewnie przez ta pogodę :tak:

reklama
Ja wczoraj poczulam bardzo wyrazne ruchy:) juz wczesniej pare razy mi sie zdawalo ze cos czuje ale do konca nie bylam przekonana czy to napewno maluszek :)
Wczoraj troche plywalam i pozniej wyraznie czulam jak malenstwo sie rusza! i dzisiaj z rana tez sie troszke wiercilo:) wreszcie sie doczekalam:)

Moje maleństwo po pewnym okresie braku aktywności - pierwszy raz dało o sobie znać jakoś w 14 tygodniu, a potem długie przerwy albo i długo, długo w ogóle nic - teraz pilnuje, żebym wreszcie pracowała zgodnie z zasadami bhp ;-)
Po godzinie siedzenia przed komputerem należy wstać i zrobić 5-minutową przerwę, bo inaczej nie da spokoju :-)

ja też czuje już mojego maluszka:) to jest cudowne uczucie nie porówanywalne z niczym innym!!! na razie ruchy nie są regularne ale jak poloże się na plecach i przyłoże rękę do brzucha to czuje jak się wierci, za chwile przestaje i znów wiercioszek się kręci, teraz już czuje że jest nas dwoje:)

Ja tak nie za bardzo czuję ruchy, czasami tylko tak bardzo delikatnie. Wczoraj za to byłam u gina i położna puściła mi tętno dzidziusia ale mały się wkurzył że mu przeszkadzamy i skopał położną :-)

Ja tak nie za bardzo czuję ruchy, czasami tylko tak bardzo delikatnie. Wczoraj za to byłam u gina i położna puściła mi tętno dzidziusia ale mały się wkurzył że mu przeszkadzamy i skopał położną :-)

Słyszałam właśnie że echo płodu dużo bardziej im przeszkadza niż usg bo mój dzidziak też szalał i kopał głowicę

cudownie że wiekszości czujecie juz ruchy:)
Ja dziś poczułam z rana bardzo wyraźne i jak teraz myslę, ze to o takie łaskotanie chodzi to juz chyba kiedys tez odczuwalam, ale dziś czułam bardziej:) więc od ostaniego przekręcenia sie w brzuszku teraz dopiero pierwsze łaskotania się pojawiły:) Powiedzcie czy odczuwacie ruchy pępowiny?? mam wrażenie ze dzidziuś ciagnie pepowinę:)
Gosiula miałam tak jak Ty , ze nie dokonca byłam pewna czy to maluszek czy jelita, ale najważniejsze, że się doczekałyśmy:)

Kurczę. Dziś pierwszy raz odczuwam dziwne ruchy Dzidzi. Zawesz każdy ruch czułam na brzuchu. A dziś tak bardziej w środku, jakby w dole macicy. Dziwne uczucie:eek:

Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego. Na szczęscie idę dziś na usg 3D i w razie czego wszystkiego się dowiem.

a ja nadal czekam na wyraźne ruchy i nie mogę się doczekać... czasem czuję jakby się dzidziuś tam rozciągał, ale nie jestem pewna czy to rzeczywiście on

reklama
Do góry