reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

A mój Synus uaktywnił sie dopiero po 18.00 :tak: czytalam ksiązkę "Język niemowląt" gdy nagle czuje puk, puk, puk. to popukalam delikatnie palcem, a po sekundzie odpowiedz: puk, puk, puk, to znów puknelam, a dzidzia puk i puk hihiihihi :rofl2: boooskoooo :-) a od rana taki spioch byl, ze tylko raz czulam, jak sie ruszal, to pewnie przez ta pogodę :tak:

reklama
Ja wczoraj poczulam bardzo wyrazne ruchy:) juz wczesniej pare razy mi sie zdawalo ze cos czuje ale do konca nie bylam przekonana czy to napewno maluszek :)
Wczoraj troche plywalam i pozniej wyraznie czulam jak malenstwo sie rusza! i dzisiaj z rana tez sie troszke wiercilo:) wreszcie sie doczekalam:)

Moje maleństwo po pewnym okresie braku aktywności - pierwszy raz dało o sobie znać jakoś w 14 tygodniu, a potem długie przerwy albo i długo, długo w ogóle nic - teraz pilnuje, żebym wreszcie pracowała zgodnie z zasadami bhp ;-)
Po godzinie siedzenia przed komputerem należy wstać i zrobić 5-minutową przerwę, bo inaczej nie da spokoju :-)

ja też czuje już mojego maluszka:) to jest cudowne uczucie nie porówanywalne z niczym innym!!! na razie ruchy nie są regularne ale jak poloże się na plecach i przyłoże rękę do brzucha to czuje jak się wierci, za chwile przestaje i znów wiercioszek się kręci, teraz już czuje że jest nas dwoje:)

Ja tak nie za bardzo czuję ruchy, czasami tylko tak bardzo delikatnie. Wczoraj za to byłam u gina i położna puściła mi tętno dzidziusia ale mały się wkurzył że mu przeszkadzamy i skopał położną :-)

Ja tak nie za bardzo czuję ruchy, czasami tylko tak bardzo delikatnie. Wczoraj za to byłam u gina i położna puściła mi tętno dzidziusia ale mały się wkurzył że mu przeszkadzamy i skopał położną :-)

Słyszałam właśnie że echo płodu dużo bardziej im przeszkadza niż usg bo mój dzidziak też szalał i kopał głowicę

cudownie że wiekszości czujecie juz ruchy:)
Ja dziś poczułam z rana bardzo wyraźne i jak teraz myslę, ze to o takie łaskotanie chodzi to juz chyba kiedys tez odczuwalam, ale dziś czułam bardziej:) więc od ostaniego przekręcenia sie w brzuszku teraz dopiero pierwsze łaskotania się pojawiły:) Powiedzcie czy odczuwacie ruchy pępowiny?? mam wrażenie ze dzidziuś ciagnie pepowinę:)
Gosiula miałam tak jak Ty , ze nie dokonca byłam pewna czy to maluszek czy jelita, ale najważniejsze, że się doczekałyśmy:)

Kurczę. Dziś pierwszy raz odczuwam dziwne ruchy Dzidzi. Zawesz każdy ruch czułam na brzuchu. A dziś tak bardziej w środku, jakby w dole macicy. Dziwne uczucie:eek:

Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego. Na szczęscie idę dziś na usg 3D i w razie czego wszystkiego się dowiem.

a ja nadal czekam na wyraźne ruchy i nie mogę się doczekać... czasem czuję jakby się dzidziuś tam rozciągał, ale nie jestem pewna czy to rzeczywiście on

reklama
Do góry