reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie czuję ruchów dziecka ?

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Jestem w 21 tygodniu ciąży i trochę zaczynam się stresować bo nie czuję ruchów dziecka , czuję jakby bulgotanie ? Coś w tym stylu , naczytałam się na Internecie że niektóre kobiety już wyraźnie czują w tym czasie ruchy , jak było to u was ? Mam się czym martwić ?

reklama
Nie, nie masz sie czym martwic, ale powinnas niebawem zaczac cos czuc. Czesto jestes na nogach albo cos robisz? Czasami takie sytuacje moga zagluszyc ruszajace sie dziecko, a wystarczyloby abys sie polozyla na kilka godzin np. I wsluchala sie w swoje cialo :)

Jestem w 21 tygodniu ciąży i trochę zaczynam się stresować bo nie czuję ruchów dziecka , czuję jakby bulgotanie ? Coś w tym stylu , naczytałam się na Internecie że niektóre kobiety już wyraźnie czują w tym czasie ruchy , jak było to u was ? Mam się czym martwić ?
Bulgotanie to właśnie pierwsze ruchy, z czasem będą wyraźniejsze, jest ok :)

Ja na poczatku ruchy czułam jak ruchy jelit, tylko w mjejscu, gdzie nie ma jelit🙂

Przy pierwszych ruchach zadzwoniłam do Siostry i powiedziałam: czuję jakby mi pierdzialo w brzuchu, czy to są ruchy?! 🤣🤣
Tak, pierwsze ruchy to nie są wyraźne kopnięcia, to bardzo delikatne bulgotanie, trzepotanie, takie motylki w brzuchu 🤭.
Spokojnie, pewnie je czujesz właśnie ale nie masz pojęcia, że to jest to 😇, ciesz się tym, bo jak niebawem kopnie Cię w bok albo pod żebra to już nie będzie tak milutko 🤭🤭😅

U mnie pierwsze ruchy były baaardzo szybko, bo w 15tc czułam już takie jakby pękające bąbelki, trzepotanie. Dwa tygodnie później czułam już wyraźne ruchy. U każdej kobiety jest inaczej. Zależy też gdzie masz łożysko.

reklama
Ja nie czułam motylków, bąbelków czy skrzydełek, u mnie to był wieloryb przesuwający się pod wodą. Na początku też niespecjalnie wiedziałam czy to jest to, ale myślę, że ruchów dziecka się z niczym nie pomyli. Spokojnie, to się może zmienić z dnia na dzień, dzisiaj nic nie czujesz, a jutro zobaczysz jak Ci się na brzuchu robi stożek :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry