reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

no wlasnie jak zobaczylam 2 krechy to odrazu bylo ze julka bedzie ,tez wiem dokladnie kiedy zaszlismy w ciaze u mnie chyba plemniczki musialy poczekac jeden dzien z hakiem tak jakos wypadalo to moje liczenie . nie wiem klaudoos ale jak nie zobacze siusiaczka na usg czysto i wyrazie to bede miala w podswiadomosci dziewczynke, jakos siedzi we mnie Juleczka . No nie wiem szalenstwo jakies .

reklama
Ja chyba dziś poczułam wreszcie moje Maleństwo, obudziło mnie takie łaskotanie w brzuszku...już chciałabym poczuć bardziej i mieć pewność, że to mój mały szkrabek

Witajcie:)
Ja 9 sierpnia wieczorem (o czym wsponinałam na ogólnym temacie, bo nie wiedziałam że jest taki temat) poczułam jak się obraca, a raczej zobaczyłam, że się obrócił, miałam pionowo dziecko i na brzuszku dziwny kształt jakby główka wystawała, dziś lekarz powiedział że mogła to też być pupka maleństwa :)) wspamiałe uczucie, a jeśli o ruchy kopnięcia chodzi to jeszcze nie miałam albo były tak delikatne że nie rozpoznałam ich:)) ale to pierwsza ciąża więc się uczę rozpoznawać... :)
Pozdrawiam

Witam!
Blondi84 niesamowite uczucie takie obracanie. mnie malenstwo tak obrocilo sie juz dwa razy. Za pierwszym razem niezle mnie wystarszyl jak sie tak obrocil . hheh. tez wymacalam go wtedy dokladnie :) fajne uczucie . gorzej jak nam sie tak bedzie obracalo w pozniejszych miesiacach heheh pewnie juz nie bedzie tak fajnie ;)

No ja swoja malutka poczułam 22 lipca i teraz wiem skąd są delikatniejsze i słabsze kopniaczki, mam łozysko przodujace i ono amortyzuje "siłę uderzenia".

pierwsze ruchy poczułam z rana 5 sierpnia, a potem tego samego dnia wieczorem. wystraszyłam się w niedzielę, bo źle się czułam i przez cały dzień ani razu nie poczułam mojego bąbelka. Teraz czuję go zawsze z rana, potem po obiedzie kiedy się położę i wieczorem. Niesamowite uczucie :-) I za każdym razem wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Jestem chyba jakaś za bardzo niecierpliwa, bo teraz z kolei nie mogę doczekac się takich kopniakow kiedy widac jak faluje przy tym brzuch;-)

reklama
Do góry