reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

kolezanka miala w 14 tyg usg zwykle i ma skiczne ujecie jak siusiak sterczy- zdjecie profilowe;)
ja bylam w 16/17tyg i nie bylo widac. tyeraz mam w poniedzialek wizyte i to bedzie 18/19tydzien ciekawe czy przed czwartkiem cos mi powie. wszystko zalezy od dzidzi jak sie ulozy.

reklama
Oby się ułożył tak jak ostatnio :-D
Bo wtedy tak to na chłopca było , jakoś strasznie mi zależy żeby wiedzieć.....

Claudia4You myślę, że spokojnie będzie już można na 100% określić płeć. Mi lekarz mówił, że chłopca można wcześniej na 100% określić. Bo z dziewczynki czasami lubi się zrobić później chłopczyk heh jak się przyklei mu to i owo za pierwszym razem. A ja właśnie chyba w koncu poczułam coś w moim brzuchu, ale takie delikutaśne, że nie wiem, czy to już nie urojone mam heh z tego czekania na pierwsze ruchy:-D

:-)ja właśnie nie wiem czy to już to, ale tez czuję od wczoraj dziwne przewroty w brzuszku :tak: myślałam że to urojenia ale kazałam dziś podczas wielkiej aktywności przyłożyć ucho do brzucha tatusiowi i stwierdził że to na pewno nasz maluszek i że to na pewno facet bo fika jak szalony :-D:-D:-D

A ja nadal nie czuje maluszka. wczoraj kazalam mezusiowi przylozyc ucho do brzuszka i on mowi ze slyszy inne takie bulgotanie niz zoladkowe .smial sie ze mnie jak mu powiedzialam ze tez chce uslyszec to bulgotanie . Wizyte u ginki mam w poniedzialek popoludniu i mam nadzieje ze wszystko jest jak nalezy . Troche sie martwie Dawno mojej kruszynki nie widzialam ,juz 3 tygodnie . hmm moze mi ginka powie co mamy .

Ostatnia edycja:
A ja nadal nie czuje maluszka. wczoraj kazalam mezusiowi przylozyc ucho do brzuszka i on mowi ze slyszy inne takie bulgotanie niz zoladkowe .smial sie ze mnie jak mu powiedzialam ze tez chce uslyszec to bulgotanie . Wizyte u ginki mam w poniedzialek popoludniu i mam nadzieje ze wszystko jest jak nalezy . Dawno mojej kruszynki nie widzialam ,juz 3 tygodnie . hmm moze mi ginka powie co mamy . jak myslicie czy na takim zwyklym usg bedzie widac czy to chopczyk czy dziewczynka?

;-)Rzeczka to pewnie to bo mój R też mówi że to brzmi inaczej niż normalnie bo jest takie spontaniczne i nieregularne :tak: ja oprócz tego czuję motylka w brzuchu ale to nie jest jakieś takie delikatne muskanie od wewnątrz jak się spodziewałam :-p na początku to kazałam R słuchać czy mi serce równo bije bo wydawało mi się że mam co jakiś czas jakąś arytmie :zawstydzona/y: a to się okazało że chyba szkrabik się wtedy przekręca i to daje mi takie dziwne odczucie :zawstydzona/y: zresztą sama do końca nie wiem czy to są ruchy bo trudno je zinterpretować dla kogoś kto pierwszy raz jest w ciąży :sorry:

a co do usg to ja miałam ostatnie 15.07 a kolejne mam dopiero 12.08 chyba umrę do tego czasu :-( (mój gin na urlopie) a poza tym mój lekarz mówił że płeć rozpoznaje się na usg 2d czyli na zwykłym a potem przełącza na usg 3d bo ono jest przestrzenne :tak:myślę że już może Ci gin powiedzieć płeć :tak:

ehhh kochane tak bardzo chce juz czuc moje malenstwo .uspokoilabym sie bardzo . nie moge sie tego doczekac . czasmi zdaje mi sie ze cos wlasnie takiego jak motylek w brzuszku czuje ,ale tak jak napisalam kiedys ..... moze mam urojenia hehe

Ja tez tęsknię za wizyta u gina, bo ostatnio byłam 24 czerwca a teraz dopiero idę 5 sierpnia i zmieniam lekarza. zazdroszczę wam, że na kazdej wizycie macie USG, tez bym chciała.

reklama
Do góry