reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

kolezanka miala w 14 tyg usg zwykle i ma skiczne ujecie jak siusiak sterczy- zdjecie profilowe;)
ja bylam w 16/17tyg i nie bylo widac. tyeraz mam w poniedzialek wizyte i to bedzie 18/19tydzien ciekawe czy przed czwartkiem cos mi powie. wszystko zalezy od dzidzi jak sie ulozy.

reklama
Oby się ułożył tak jak ostatnio :-D
Bo wtedy tak to na chłopca było , jakoś strasznie mi zależy żeby wiedzieć.....

Claudia4You myślę, że spokojnie będzie już można na 100% określić płeć. Mi lekarz mówił, że chłopca można wcześniej na 100% określić. Bo z dziewczynki czasami lubi się zrobić później chłopczyk heh jak się przyklei mu to i owo za pierwszym razem. A ja właśnie chyba w koncu poczułam coś w moim brzuchu, ale takie delikutaśne, że nie wiem, czy to już nie urojone mam heh z tego czekania na pierwsze ruchy:-D

:-)ja właśnie nie wiem czy to już to, ale tez czuję od wczoraj dziwne przewroty w brzuszku :tak: myślałam że to urojenia ale kazałam dziś podczas wielkiej aktywności przyłożyć ucho do brzucha tatusiowi i stwierdził że to na pewno nasz maluszek i że to na pewno facet bo fika jak szalony :-D:-D:-D

A ja nadal nie czuje maluszka. wczoraj kazalam mezusiowi przylozyc ucho do brzuszka i on mowi ze slyszy inne takie bulgotanie niz zoladkowe .smial sie ze mnie jak mu powiedzialam ze tez chce uslyszec to bulgotanie . Wizyte u ginki mam w poniedzialek popoludniu i mam nadzieje ze wszystko jest jak nalezy . Troche sie martwie Dawno mojej kruszynki nie widzialam ,juz 3 tygodnie . hmm moze mi ginka powie co mamy .

Ostatnia edycja:
A ja nadal nie czuje maluszka. wczoraj kazalam mezusiowi przylozyc ucho do brzuszka i on mowi ze slyszy inne takie bulgotanie niz zoladkowe .smial sie ze mnie jak mu powiedzialam ze tez chce uslyszec to bulgotanie . Wizyte u ginki mam w poniedzialek popoludniu i mam nadzieje ze wszystko jest jak nalezy . Dawno mojej kruszynki nie widzialam ,juz 3 tygodnie . hmm moze mi ginka powie co mamy . jak myslicie czy na takim zwyklym usg bedzie widac czy to chopczyk czy dziewczynka?

;-)Rzeczka to pewnie to bo mój R też mówi że to brzmi inaczej niż normalnie bo jest takie spontaniczne i nieregularne :tak: ja oprócz tego czuję motylka w brzuchu ale to nie jest jakieś takie delikatne muskanie od wewnątrz jak się spodziewałam :-p na początku to kazałam R słuchać czy mi serce równo bije bo wydawało mi się że mam co jakiś czas jakąś arytmie :zawstydzona/y: a to się okazało że chyba szkrabik się wtedy przekręca i to daje mi takie dziwne odczucie :zawstydzona/y: zresztą sama do końca nie wiem czy to są ruchy bo trudno je zinterpretować dla kogoś kto pierwszy raz jest w ciąży :sorry:

a co do usg to ja miałam ostatnie 15.07 a kolejne mam dopiero 12.08 chyba umrę do tego czasu :-( (mój gin na urlopie) a poza tym mój lekarz mówił że płeć rozpoznaje się na usg 2d czyli na zwykłym a potem przełącza na usg 3d bo ono jest przestrzenne :tak:myślę że już może Ci gin powiedzieć płeć :tak:

ehhh kochane tak bardzo chce juz czuc moje malenstwo .uspokoilabym sie bardzo . nie moge sie tego doczekac . czasmi zdaje mi sie ze cos wlasnie takiego jak motylek w brzuszku czuje ,ale tak jak napisalam kiedys ..... moze mam urojenia hehe

Ja tez tęsknię za wizyta u gina, bo ostatnio byłam 24 czerwca a teraz dopiero idę 5 sierpnia i zmieniam lekarza. zazdroszczę wam, że na kazdej wizycie macie USG, tez bym chciała.

reklama
Do góry