reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

reklama
Ja już wróciłam i wszystko jest ok, a trochę się martwiłam, czy po tej narkozie, jaką mi zapodali, będzie wszystko w porządku... Bo typowych kopniaczków jeszcze nie czuję, tylko coś się tam przemyka i przelewa - i jak miało za długie przerwy, to ja dostawałam schizy, a w szpitalu nie chcieli mi zrobić dodatkowego usg z tego powodu;-) Ale rusza się, widziałam na własne oczy :-) kopniaki pewnie będą zaniedługo, bo 210 g wagi to podobno trochę dużo jak na początek 17 tygodnia :-)

Ale wam dziewczyny zazdroszcze, że już po. Cieszę się, że z Waszymi maluszkami wszystko ok. Ja idę jutro rano na 9. Też się denerwuję, chociaż mąż mówi, że przesadzam i że stresowanie mi na pewno nie pomoże. W sumie ma rację. Ja znowu wczoraj miałam takie naciąganie brzucha wieczorem. Szcególnie jak się przekładam na drugi bok, wtedy robi mi się taka kulka z jednej strony, mam nadzieję, że to mój maluszek prostuje nóżki i się wierci. Joasiaab a ty w pierwszej ciąży, kiedy czułaś już córeczkę. Bo ja swojego synka czułam już w 17 tc dlatego mam teraz lekkiego stresa, bo wszędzie piszą, że w drugiej powinno czuć się wcześniej ruchy dziecka a u mnie jest na odwrót.

anrysa ja w pierwszej ciąży tez czułam już w 17 tc. Ale powiem Wam, że wczoraj wieczorem to tak mi mały dał popalić, że az mój mąż czuł :) Więc chyba wszystko OK. Lekarz niby mi mówił, że pewnie poczuję gdzieś za 7 do 10 dni :) a tu wczoraj po wizycie wieczorem czułam bardzo dokładnie :)

ariska ale ruchliwy hihi

Ja czułam ale po tej biopsji to już cisza czasem tak może coś raz albo dwa kopnie i znów cisza...no ale wszystko dobrze jest więc się nie przejmuje tylko troszke szkoda;) No ale potem to znów od tych wygibasów cała obolała bede chodziła więc to tylko do czasu tak spokojnie;)

reklama
Cześć dziewczyny ja już po lekarzu i wszystko ok:-). W dodatku wczoraj poczułam pierwszego kopniaka mojej małej Weroniczki tak na 90% Weroniczki, bo dzisiaj schowała pupę i lekarzowi tylko na chwilę udało się podglądnąć i znowu mi powiedział, że raczej dziewczynka ale na 100% powie mi może następnym razem jak się uda. Gorzej bo dla chłopca nie mamy jeszcze imienia heh. A to moje późne czucie ruchów okazało się, że wynika z ułożenia łożyska, mam je na przedniej ścianie i ponoć dlatego. Ciesze się jak głupia:-)

Do góry