reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
Ja już wróciłam i wszystko jest ok, a trochę się martwiłam, czy po tej narkozie, jaką mi zapodali, będzie wszystko w porządku... Bo typowych kopniaczków jeszcze nie czuję, tylko coś się tam przemyka i przelewa - i jak miało za długie przerwy, to ja dostawałam schizy, a w szpitalu nie chcieli mi zrobić dodatkowego usg z tego powodu;-) Ale rusza się, widziałam na własne oczy :-) kopniaki pewnie będą zaniedługo, bo 210 g wagi to podobno trochę dużo jak na początek 17 tygodnia :-)

Ale wam dziewczyny zazdroszcze, że już po. Cieszę się, że z Waszymi maluszkami wszystko ok. Ja idę jutro rano na 9. Też się denerwuję, chociaż mąż mówi, że przesadzam i że stresowanie mi na pewno nie pomoże. W sumie ma rację. Ja znowu wczoraj miałam takie naciąganie brzucha wieczorem. Szcególnie jak się przekładam na drugi bok, wtedy robi mi się taka kulka z jednej strony, mam nadzieję, że to mój maluszek prostuje nóżki i się wierci. Joasiaab a ty w pierwszej ciąży, kiedy czułaś już córeczkę. Bo ja swojego synka czułam już w 17 tc dlatego mam teraz lekkiego stresa, bo wszędzie piszą, że w drugiej powinno czuć się wcześniej ruchy dziecka a u mnie jest na odwrót.

anrysa ja w pierwszej ciąży tez czułam już w 17 tc. Ale powiem Wam, że wczoraj wieczorem to tak mi mały dał popalić, że az mój mąż czuł :) Więc chyba wszystko OK. Lekarz niby mi mówił, że pewnie poczuję gdzieś za 7 do 10 dni :) a tu wczoraj po wizycie wieczorem czułam bardzo dokładnie :)

ariska ale ruchliwy hihi

Ja czułam ale po tej biopsji to już cisza czasem tak może coś raz albo dwa kopnie i znów cisza...no ale wszystko dobrze jest więc się nie przejmuje tylko troszke szkoda;) No ale potem to znów od tych wygibasów cała obolała bede chodziła więc to tylko do czasu tak spokojnie;)

reklama
Cześć dziewczyny ja już po lekarzu i wszystko ok:-). W dodatku wczoraj poczułam pierwszego kopniaka mojej małej Weroniczki tak na 90% Weroniczki, bo dzisiaj schowała pupę i lekarzowi tylko na chwilę udało się podglądnąć i znowu mi powiedział, że raczej dziewczynka ale na 100% powie mi może następnym razem jak się uda. Gorzej bo dla chłopca nie mamy jeszcze imienia heh. A to moje późne czucie ruchów okazało się, że wynika z ułożenia łożyska, mam je na przedniej ścianie i ponoć dlatego. Ciesze się jak głupia:-)

Do góry