reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszkow

Dziewczyny jakoś dzis od rano mało ruchów odczuwam, a od kilku godzin to juz bardzo mało, prawie wcale, martwie się, ale nie wiem czy nie przesadzam, trochę przeziębiona jestem może tu jest problem... ach!
Jeśli się bardzo denerwujesz, to zawsze możesz podjechać do szpitala na ktg :-)
Ja ostatnio też się tak denerwowałam, w końcu się wybrałam - ale jak tylko głowicę przyłożyli i usłyszałam serducho - to mały zaczął się wiercić, a ja się uspokoiłam. Śmiałyśmy się z położnymi, że następnym razem ewentualnie przyjadę i poczekam grzecznie w kątku, bo najwyraźniej sama atmosfera na niego podziałała i nie muszę jakoś szczególnie im głowy zawracać ;-)
A on miał po prostu taki jakiś spokojny dzień :-)

reklama
blondi - mój mały dzisiaj rano i do południa też jakiś leniwy był. Więc dzisiaj jadłam dużo słodkiego i piłam ciepłe albo bardzo zimne napoje. Teraz nadrabia za cały ranek:-)
Pamiętaj, że dzieci na tym etapie ciąży mają już swój rytm dnia i nocy i nieraz nasze pukanie do nich czy wręcz tarmoszenie brzuchem nie przynosi rezultatów. Mam nadzieję, że już się twoja dzidzia rozbrykała. Ale zawsze możesz podjechać na IP i sprawdzić serducho.

Blondi84 nie lekceważ niczego co cię niepokoi. Jedź do szpitala muszą zrobić ci KTG i byc może zatrzymają na obserwacji. Sama tak zrobiłam pojechałam w niedziele o 12 a o 22 miałam robioną cesarkę. Jedź dla swojego spokoju, po co masz się denerwować to nie wskazane . Dzisiaj pielegniarka powiedziała mi że ginekolodzy powinni słuchac przeczuć kobiet ciężarnych bo one wiedzą najlepiej jeśli coś się dzieje ( nie koniecznie złego).

blondi i jak dzidzia...rozkręciła sie?? jak jutro tez bedziesz miec odczuwac ruchy to moze faktycznie jedz na IP, bedziesz spokojniejsza...

Hej, to chyba przez to co się wczoraj naczytałam...
dzisiaj ja prawie nie czuję małego i nie wiem czy panikować, rano tylko troszkę, potem ze dwa kopniaki na spacerze i potem też raz...

hmmm
poczekam z godzinkę, dwie i chyba dzwonię do ginka :-(

Co jakiś czas mu się przypomni , żeby kopnąć lekko
zobaczę jeszcze troszkę czasu mu dam, w końcu się rusza , tyle, że słabiutko i rzadko

reklama
Narewno wszystko ok , już Michaś ma zapewne mało miejsca dlatego nie kopie tylko czasem się przeciąga. Dobrze, że choć trochę się kręci...pewnie leniwy dziś po prostu.

Do góry