reklama
Moje dziecie poki co ma jeszcze miejsce ale co to bedzie jak zacznie mu sie robic za ciasno....Mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle.... W sumie jak ktos tutaj kiedys napisał cieszmy sie tymi ruchami w brzuszku bo moze nam tego brakowac jak dzidzia sie urodzi
iwi10
Fanka BB :)
Na pewno będzie dziwne uczucie że już tam nikogo nie ma. Chociaż ostatnio już myślę jakie jest uczucie bez brzuszka.
AsiaK.
Witam, godz. temu wrocilam z ktg - lekarz mnie uspokoil.. wszystko jest okey!:-)
nie umiem jednak odczytac tych wszystkich zapisow - nie bylam u swojego lek. a ten nie bardzo mial dla mnie czas...
ruchow odczowam niewiele a na tym zapisie jest tak jak by dzieciatko nie wiadomo co robilo. Ten lekarz stwierdzil, ze jak na 35 tydz. to mam maly brzuch...
eh...
nie umiem jednak odczytac tych wszystkich zapisow - nie bylam u swojego lek. a ten nie bardzo mial dla mnie czas...
ruchow odczowam niewiele a na tym zapisie jest tak jak by dzieciatko nie wiadomo co robilo. Ten lekarz stwierdzil, ze jak na 35 tydz. to mam maly brzuch...
eh...
Tysia25
Dziewczyny co biorą nospę! ile mg na dzień bierzecie?? bo ja 3x40mg
Dziewczyny co biorą nospę! ile mg na dzień bierzecie?? bo ja 3x40mg
nie wiem ile to było w mg, ale ja brałam 3x1 nospę FORTE (więc pewnie więcej).
teraz biorę ziołowy scopolan:-) nie przenika do łożyska podobno...
giovannessa
Ktg nie zapisuje generalnie ruchów, tylko tętno dziecka i skurcze - tylko czasem zapiszą się dodatkowo kopniaczki. Ważne, że tętno jest w porządku :-)Witam, godz. temu wrocilam z ktg - lekarz mnie uspokoil.. wszystko jest okey!:-)
eh...
A brzuchem ja bym się nie przejmowała... jak przyszłam do szpitala do porodu z najstarszym, to położna trzy razy liczyła wszystko i chciała mi udowodnić, że musiałam się pomylić, że to już 38 tydzień ;-) Powiedziała, że pierwszy raz widzi taki dziwny brzuch i jeszcze wołała koleżankę, żeby jej mnie pokazać...
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a też macie tak że czasami dzidzia się tak wypycha że aż boli?? Wczoraj zaczęła się kręcić po prawej stronie obok pępka najpierw delikatnie a później myślałam że oszaleję, zaczęła się wypychać jak nie wiem, nawet jak dłoń przyłożyłam to nie odsunęła się jak zawsze tylko jeszcze bardziej.. wydaje mi się że się obracała, czułam coś dużego - główkę albo pupcię. dopiero jak wstałam to przestała, normalnie myślałam że mnie rozerwie