reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Soojka -ja też mam pagórki :-D smieszy mnie czasem jak się dzidziuś przekłada :-D jakos ostatnio po prawej stronie czuje najwięcej ruchów i kopniaczków... ojc chyba się obudził intensywnie kopie :-)

Odnosnie papieru Velvet uzywam i calkiem nieźły, najgrubszy nie jest, ale najcieńszy też nie zresztą za takie pieniądze to nawet w biedronce nie lupi się tego miekkiego białego :p
Ale fakt Regina najlepszy, ale nie najtanszy :p hehe

reklama
hehe u mnie tak samo:-) ja starsznie lubię jak Bartuś plywa sobie w brzuszku i takie smieszne kształty mój brzuch przybiera....to najmilsze w całej ciązy:-)

Aaa i jak leże na prawym boku to wtedy najwiecej Go czuje po prawej stronie tak pod żebrami i na skos po lewej stronie troche pod pepkiem ale nie centralnie pod pepkiem....osttanio na usg był głowka w dol ale ciekawe czy teraz jest jakoś ukośnie ulozy po tak po kopniakach czuje jakby był ukosnie...w środe mam ginka i pewnie jakoś niedlugo ostatnie usg juz sie nie moge doczkeac jak znowu Go poodgladam i zobaczymy też jak jest ułożony:-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak to jest z tym liczeniem ruchów dziecka ?
Niby powinno być 10 na godzinę, ale w okresie aktywności - co to oznacza??
Kiedy się martwić?

okres aktywności to wtedy, kiedy zawsze najwięcej czujesz dzidzie...np jak lezysz wieczorkiem przed snem to wtedy żeby tych ruchów bylo co najmniej 10. Ja to tak rozumiem....

Niby się powinno stałą porę wybrać do liczenia tych ruchów, to chyba najlepiej przed snem, wtedy jest aktywne

Claudia liczysz wtedy kiedy Twoje dziecko jest najbardziej aktywne, jedne wieczorem a inne rano więc nie jest powiedziane a pozatym wydaje mi się ze wyczułabyś jeśli zacżęłoby się mniej lub wogóle nie ruszać ale najpierw zanim podniesiemy alarm lepiej zjesc coś słodkiego i poczekać bo wtedy dzidzia powinna być bardziej aktywna

co do liczenia ruchów to mój gin zawsze powtarza, że nie ma reguły ile powinno być ruchów na godzinę aktywności bobaska...jedni twierdzą, że 10 a inni że 6. Mój lekarz twierdzi, że każda mama wie czy jej dziecko rusza się czy też nie... jeżeli wiesz, że zawsze z rana twoja dzidzia cię budzi, a np. jest 11 a tu cisza, to trzeba popukać do niej i zjeść coś słodkiego. Jeżeli to nie pomoże to mozna pojechać na IP.
Bo jeżeli np liczysz ruchy i okaże się, że zamiast 10 naliczyłaś tylko 9, to pojedziesz na IP? z tym liczeniem to tak nie do końca. Ja codziennie kontroluje mojego synka - sprawdzam bardziej częstotliwość jego ruchów, a nie ilość. Wiem, że np minęły 2 godz od ostatnich harców brzusznych, to już powinien dać znać. Jeżeli nie daje to zaczepiam go. itd...

reklama
Ja czasem wieczorem - kiedy się więcej rusza go zaczepiam... sprawdza czy jest ok :-)
U mnie najaktywniejszy jest przed spaniem, lub jak siedzę przy kompie

Do góry