reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

U nas z papierem podobnie jest
Co idziemy do sklepu to zawsze bierzemy cały 8-pak
Więc nawet jak jeszcze jest w domu to i tak kupujemy na zapas...

reklama
ha ha ha...........ale jazda z tym papierem..........u mnie to samo-rolka dziennie:-Da juz jak mialam katar to były dwie.
Mój też się śmieje ze będzie mi wydzielał po 3 listki.
Ja to tak często nie latam po papier bo jak kupujemy to taką dużżżżża pake chyba 8 paczek po 8 rolek tam jest ,więc na troszkę starcza

Ja ostatnio czułam którąś część ciała z boku koło żeber i nerek tak prawie z tylu,i jednocześnie wkręcaną mialam śrubkę w okolicy jaknika:)więc pewnie jedno to było ręka a drugie noga.
małe jest głową w dół ,więc okolice jajnika pewnie smyrala ręka.
Mi caly brzuch faluje na boki,czasem robi się to nawet bolesne....ale wiem ze po porodzie będzie mi tego brakować...będzie mi tak pusto w środku

ja czuję smyranie w okolicach pachwin - tam ma rączki, jak ma czkawkę to najbardziej odczuwa ją mój pęcherz - tam ma główkę, a syrki wypycha raz po lewej raz po prawej stronie pępka i pod żebrami - to są syrki. Moje dziecko ułożone jest główką w dół, a nóżki ma rozkraczone - dlatego możliwe że u ciebie jest tak samo i wcale nie oznacza, że ułożone jest w poprzek.
moj tez jest głowka w dol i takie same ruchy czuje!! jak byl posladkowo to czulam wiecznie czkawke kolo pepka i boksy w pecherz i szyjke, teraz czuje ruchy w jajnikach, z boku, kolo pepka..

jesli chodzi o papier- jezu jak sie ciesze ze napisalyscie ze zuzywacie tyle co ja, az pokazalam mezowi posty bo on codziennie drze na mnie chlamawe;) ze on nie zarabia tylko na papier! i ze bedzie mi wydzielal bo to nienormalne!!!! kupujemy papier w rossmannie bo to w miere grube rolki i na mc ida nam 3 opakowania- wychodzi rolka dziennie i ja rolke dziennie zmieniam!!masakra!

Mi się często tak fajnie wypina, mój dzisiaj pierwszy raz zobaczył jaki mogę mieć "kwadratowy " i twardy brzuch jak mały się wypnie :-)

czasem zaboli...ale i tak jest to przyjemne

reklama
..w tej ciazy dzidzia jest bardzo aktywna - teraz mimo poznej juz godziny nie moge lezec w lozku, bo za bardzo mnie boli.. wczoraj tez siedzialam prawie do rana, jak tylko poloze sie na wznak to zaczyna sie totalne szalenstwo :) nie moge lezec na bokach bo takimi krutkimi seriami kopniaczkow upomina sie o wiecej miejsca..
czasem chodze bez celu po mieszkaniu by uspic dzidziusia w brzuszku, by troszke odpoczac :) Majka jest czasami przerazona jak brzusio mi skacze - lubi sie przytulac do brzuszka, przemawia do dzidziusia i powtarza, ze bardzo go kocha ale jak tylko cos drgnie to Maja robi duze oczy :) Widziala dzidziusia na USG, ale w jej wieku to totalna abstrakcja :)

Do góry