reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

z tą modlitwą coś jest - zawsze podczas wieczornej modlitwy zaczyna mnie kopać albo tuz zaraz jak skończę się modlić :-) wie, że o niego się modlę :-)

no widzisz:-)
tak sobie myślałam, że będzie mi brakować tych ruchów jak już się urodzi mały - ale z drugiej strony się go już doczekać nie mogę :-)

reklama
Ja ostatnio czułam którąś część ciała z boku koło żeber i nerek tak prawie z tylu,i jednocześnie wkręcaną mialam śrubkę w okolicy jaknika:)więc pewnie jedno to było ręka a drugie noga.
małe jest głową w dół ,więc okolice jajnika pewnie smyrala ręka.
Mi caly brzuch faluje na boki,czasem robi się to nawet bolesne....ale wiem ze po porodzie będzie mi tego brakować...będzie mi tak pusto w środku

Dziewczyny jak czujecie swoje maleństwa to gdzie? Bo ja po lewej i prawej stronie pępka, a jak się rusza to tak po bokach.. Czy to znaczy, że on jest ułożony tak poprzecznie?

ja czuję smyranie w okolicach pachwin - tam ma rączki, jak ma czkawkę to najbardziej odczuwa ją mój pęcherz - tam ma główkę, a syrki wypycha raz po lewej raz po prawej stronie pępka i pod żebrami - to są syrki. Moje dziecko ułożone jest główką w dół, a nóżki ma rozkraczone - dlatego możliwe że u ciebie jest tak samo i wcale nie oznacza, że ułożone jest w poprzek.

mi lekarz powiedział że połowa ruchów które czujemy to dzieci robią przez sen i większość czasu w brzuszku przesypiają. Dużo obrotów i fikołków robią na śpiąco. Mi zawsze wypycha prawą stronę brzucha tak koło pępka i wyraźnie czuć grzbiet i pupcie;)

A u mnie dzisiaj okazało się na USG że maluszek jest ułożony wpoprzek, tak jak wcześniej, ale obrócił się o 180 st. i teraz ma główkę po prawej stronie a pupcię po lewej. Dzięki temu zobaczyliśmy wreszcie dokładnie płeć bo poprzednio łożysko mocno zakrywało i tylko podejrzewał gin dziewczynkę a jednak dzisiaj ewidentnie pokazał się siusiak :)

ariska u mnie jest dokładnie tak jak u ciebie:) z tym, że jesli kładę się na lewy bok, mała za cholerę na lewy nie chce przejść, zapiera się całym ciałem, i po prawej to mam normalnie taaką kulkę wielką i twardą:p

A u mnie dzisiaj okazało się na USG że maluszek jest ułożony wpoprzek, tak jak wcześniej, ale obrócił się o 180 st. i teraz ma główkę po prawej stronie a pupcię po lewej. Dzięki temu zobaczyliśmy wreszcie dokładnie płeć bo poprzednio łożysko mocno zakrywało i tylko podejrzewał gin dziewczynkę a jednak dzisiaj ewidentnie pokazał się siusiak :)
No to Ewciu dziewczyny będą miały braciszka :) Super. Już wiem że się cieszycie ( nie doczytałam na ogólnym)
WIĘC GRATULUJĘ TYCJANA - NIECH ZDROWO ROŚNIE

Ostatnia edycja:
Mój ma teraz tak , za z rana mnie budzi jak śpię dłużej niż do 9 :00
to ja mu wtedy mówię - Michaś jeszcze idziemy pospać i dalej śpimy :-D aż znowu mnie obudzi ....

reklama
a nasza mała co rano bawi się z tatusiem, ja wtedy jestem jeszcze pół przytomna, m wstaje do pracy ale jeszcze chwilę poleży i się zaczepiają, nad ranem jest moim zdaniem najbardziej aktywana:p a jak chcę się położyć na lewym boku to zapiera się żeby zostac na prawym( jest ułożona pośladkowo-poprzecznie) że wyczuwam plecki i pupcię, a wieczorem też,z tym że na pęcherzu mi wtedy siedzi i nie mam spokoju, i tak do rana przez całą noc latam do toalety, m obliczył nawet że w ciagu doby zużywam cała rolkę papieru HHAHA , i mam przydział na 3 listki jednorazowo haha :p:p, bo jak robi zakupy to ponoć się dziwnie patrzy sklepowa, że co tydzień niesie całą zgrzewę :p

Ale zbieg okoliczności hehe
Dzis skonczył sie papier poprosiłam, żeby mąż podał papier, a on, że wieczorem wykładał hehe takze u mnie tez rolka dziennie :-D

Modlicha83 - synus mój jest ułozony głowką w dół, długo nie pochodzę bo mnie cisnie na macice, mam problem z podniesieniem nogi czasem. Kopie mnie po lewej stronie, łokciami robija się po prawej, a nad pepkiem bawi się rączkami, obczaiłam gdzie co ma podczas usg i teraz dlatego wiem czym mnie trąca synuś :-)

Ostatnia edycja:
Do góry