reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
U mnie jest tak, jak się mówi o małym to on zaczyna się ruszać, jak przyłożę rękę tez czasem kopnie, ale tak samo jak wołam mojego - to często się zdarza że się uspokaja, chociaż ostatnio kopnął mojego W w policzek :-D ale mężulek był dumny

Tak piszecie o bobaskach to napiszę przy okazji, że wyczułam pory czuwania mojego bąbla. Dopiero ok 13 zaczynają się ruchy i trwają z reguły z malutkimi przerwami do 22- 23. W nocy jak się budzę na siusiu to maleństwo nie śpi! Wogóle mnie nie budzą jego szaleństwa :)
Martwi mnie trochę ten rytm... Wygląda na to, że dłuższa drzemka wychodzi tak mniej więcej od rana do 13 godziny...

a mój to już 2 dzień z rzędu nie śpi nic a nic...w nocy też nie spał. Już mu włączałam kołysanki i niby nie kopał tylko sie przekręcał, ale jednak cały czas go czuje :-) coś mi sie wydaje, że mój nie będzie wcale spał po urodzeniu:-D

ale tak na poważnie to mój jest zawsze aktywny rano (czasami mnie budzi), później śpiocha z przerwami, a od 16-17 jest aktywny non stop tak do 22-23. (nie licząc wyjątowych ostatnich 2 dni :-) )

a teraz też daje czadu - wypycha syrkę z prawej strony pod żebrami, a ja mu ją masuję :-D kochany bobasek...

Ostatnia edycja:
u mnie z reguly jest tak, ze przez caly dzien czuje ruchy a jak jest jakas dluzsza przerwa to tak mi jakos dziwinie i zastanawiam sie czy wszystko ok tak juz sie przyzwyczailam do tych kopniakow. najbardziej kopie wieczorem jak juz miska usnie i wtedy daje czadu a pozniej juz tak lekko do poki nie usne ale nie budzi mnie jeszcze wiec nie narzekam. zauwazaylam tez, ze bardzo lubi kopac jak jestem na hokeju bo chyba razem z mama przezywa to co na lodowisku.

Nasze dzieci są sprytne i wiedzą kiedy dać popalić:-D
Mój mnie tak w nocy skopał, że rano mnie brzuch bolał.
A przy modlitwie porannej czy wieczornej to razem ze mną się modli chyba :-D bo się upomina jak o nim wspomnę

reklama
Nasze dzieci są sprytne i wiedzą kiedy dać popalić:-D
Mój mnie tak w nocy skopał, że rano mnie brzuch bolał.
A przy modlitwie porannej czy wieczornej to razem ze mną się modli chyba :-D bo się upomina jak o nim wspomnę

z tą modlitwą coś jest - zawsze podczas wieczornej modlitwy zaczyna mnie kopać albo tuz zaraz jak skończę się modlić :-) wie, że o niego się modlę :-)

Do góry