reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

reklama
U mnie jest tak, jak się mówi o małym to on zaczyna się ruszać, jak przyłożę rękę tez czasem kopnie, ale tak samo jak wołam mojego - to często się zdarza że się uspokaja, chociaż ostatnio kopnął mojego W w policzek :-D ale mężulek był dumny

Tak piszecie o bobaskach to napiszę przy okazji, że wyczułam pory czuwania mojego bąbla. Dopiero ok 13 zaczynają się ruchy i trwają z reguły z malutkimi przerwami do 22- 23. W nocy jak się budzę na siusiu to maleństwo nie śpi! Wogóle mnie nie budzą jego szaleństwa :)
Martwi mnie trochę ten rytm... Wygląda na to, że dłuższa drzemka wychodzi tak mniej więcej od rana do 13 godziny...

a mój to już 2 dzień z rzędu nie śpi nic a nic...w nocy też nie spał. Już mu włączałam kołysanki i niby nie kopał tylko sie przekręcał, ale jednak cały czas go czuje :-) coś mi sie wydaje, że mój nie będzie wcale spał po urodzeniu:-D

ale tak na poważnie to mój jest zawsze aktywny rano (czasami mnie budzi), później śpiocha z przerwami, a od 16-17 jest aktywny non stop tak do 22-23. (nie licząc wyjątowych ostatnich 2 dni :-) )

a teraz też daje czadu - wypycha syrkę z prawej strony pod żebrami, a ja mu ją masuję :-D kochany bobasek...

Ostatnia edycja:
u mnie z reguly jest tak, ze przez caly dzien czuje ruchy a jak jest jakas dluzsza przerwa to tak mi jakos dziwinie i zastanawiam sie czy wszystko ok tak juz sie przyzwyczailam do tych kopniakow. najbardziej kopie wieczorem jak juz miska usnie i wtedy daje czadu a pozniej juz tak lekko do poki nie usne ale nie budzi mnie jeszcze wiec nie narzekam. zauwazaylam tez, ze bardzo lubi kopac jak jestem na hokeju bo chyba razem z mama przezywa to co na lodowisku.

Nasze dzieci są sprytne i wiedzą kiedy dać popalić:-D
Mój mnie tak w nocy skopał, że rano mnie brzuch bolał.
A przy modlitwie porannej czy wieczornej to razem ze mną się modli chyba :-D bo się upomina jak o nim wspomnę

reklama
Nasze dzieci są sprytne i wiedzą kiedy dać popalić:-D
Mój mnie tak w nocy skopał, że rano mnie brzuch bolał.
A przy modlitwie porannej czy wieczornej to razem ze mną się modli chyba :-D bo się upomina jak o nim wspomnę

z tą modlitwą coś jest - zawsze podczas wieczornej modlitwy zaczyna mnie kopać albo tuz zaraz jak skończę się modlić :-) wie, że o niego się modlę :-)

Do góry