reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

coś jest w głosach tatusiów - zawsze jak leżę, a Szymek śpiocha (bo się nie rusza i nic go nie budzi), a wchodzi do sypialni mąż i coś mówi do mnie to od razu dostaję kopa:-)
a już szał ciał jest jak mój P. czyta bobaskowi książki. Cały czas kopie i sie kręci. Ja jak czytam do brzucha to czasami się przeciągnie, ale jak tatuś to radocha pełną parą :-D

reklama
mój bobasek od jakiegoś czasu kopie mnie nad pępkiem i w okolicach żołądka i innych narządów. Czasami odczuwam jego syrki w pachwinach i po bokach. Dzisiaj na wizycie okazało się, że dziecko jest już główką do dołu i dlatego obkopuje mi narządy, a to co czuję w pachwinach i po boku to jego rączki :-) zdziwiłam się, bo powiedziałam lekarzowi, że w pachwinach czuję mocne kopy i wypychania, a on na to, że bedzie miał silne ręce :-D

Moja dzidziunia cały czas leży w poprzek i najczęściej czuję po bokach kopniaki i wyciąganie się :) Jak położę się na boku to od razu protestuje, bo coś tam ugniatam jej pewnie, ale lekarz zabronił mi leżenia na plecach, więc już opanowałam pozycję środkową, trochę na boku a tak trochę na plecach i jest ok :)

Moja dzidziunia cały czas leży w poprzek i najczęściej czuję po bokach kopniaki i wyciąganie się :) Jak położę się na boku to od razu protestuje, bo coś tam ugniatam jej pewnie, ale lekarz zabronił mi leżenia na plecach, więc już opanowałam pozycję środkową, trochę na boku a tak trochę na plecach i jest ok :)

ja też myślałam, że moja leży poprzecznie bo ciągle czułam kopniaki również po bokach pępka - lekarz powiedział, że leży główką w dól a te kopniaki po bokach to rozkraczone nóżki "na żabkę" z główką w dół - wiesz jakie było moje zdziwienie jak mi to powiedział :-)

a nasza mała co rano bawi się z tatusiem, ja wtedy jestem jeszcze pół przytomna, m wstaje do pracy ale jeszcze chwilę poleży i się zaczepiają, nad ranem jest moim zdaniem najbardziej aktywana:p a jak chcę się położyć na lewym boku to zapiera się żeby zostac na prawym( jest ułożona pośladkowo-poprzecznie) że wyczuwam plecki i pupcię, a wieczorem też,z tym że na pęcherzu mi wtedy siedzi i nie mam spokoju, i tak do rana przez całą noc latam do toalety, m obliczył nawet że w ciagu doby zużywam cała rolkę papieru HHAHA , i mam przydział na 3 listki jednorazowo haha :p:p, bo jak robi zakupy to ponoć się dziwnie patrzy sklepowa, że co tydzień niesie całą zgrzewę :p

reklama
No a ja moge sie w koncu pochwalic wczoraj tatus poczuł dzidziusia - pierwszy raz !
Poza tym w koncu od wczoraj zaczełam czesciej czuc dzidziusia , nawet teraz kopie ale musze sie bardziej odprezyc zrelaksowac by poczuc go dłonia... Czyli powolutku do przodu

Do góry