reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Ja dzisiaj dostałam pierwszego mocnego kopniaczka =]
Akurat się przeciągałam i jednocześnie nabierałam powietrza, skórę na brzuchu miałam napiętą i aż mnie prawie "zabolało" ;p
Super uczucie bo kompletnie się tego nie spodziewałam =]

reklama
moje słodkości wczoraj wieczorem dało się poczuć tatusiowi i przyszłej babci ; )) Radość niesamowita! A przed chwilą jak jeszcze leżałam to się wierciło z 10 min ;) Pięęęękne uczucie ^^ No i niedługo na USG.. może dzisiaj się dowiemy kto tak ładnie kopie ;)

szalom to widzę wszyscy szczęśliwi z mocnych kopniaczków:) mój synuś póki co tak ćmi kopniaczkammi i czekam na mocne uderzenie :)

Ja uwielbiam czuć ruchy dzieci w brzuszku :tak: To chyba najpiękniejsze uczucie na świecie ;-)

Moja dzidzia wierci się i to sporo (podobnie jak jej braciszek) :tak::-D Ja to już dostaję regularne kopniaczki :baffled: Mój mąż nawet je pożądnie odczuwa jak trzyma rękę na brzuchu :tak: Szkoda tylko, że jak maluch się wierci to Witek jest w przedszkolu albo już śpi :-( A tak chciałabym mu pokazać jak to jest jak dzidzia się rusza :tak:;-):-D

...nasz Kubus własnie wczoraj ujawnił sie dla taty.. az obrusł w piórka męzulek :) ale widze róznice miedzy starszym synkiem a tym w brzuszku starszy nie był taki chetny do ujawnienia dla tatusia wrecz jak mąz kładł reke na brzuchu to odrazu maluszek zamierał w bezruchu i czekał az reka zniknie około 7 miesiaca ciazy sie dopiero ujawnił ... a wczoraj Kubus jak Marcin połozył reke na brzuszku kopał jak szalony a po chwili to miałam takie wrazenie jak by chciał sie schowac w dłoni tak mi napierał od srodka ...
zauwarzyłam rózniez duzą aktywnosc w godzinach wieczornych pewnie dlatego ze wtedy wyciagam sie jak długa i poprostu leze:)

Ja też juz czuje ruchy i z każdym dniem coraz silniejsze. Męzulek juz jakis czas temu poczuł Bartusia to miała taka mine zachwycona i zdziwioną...urocze to bylo. Mój maluszek jest najbardziej aktywny wieczorem jak kładne sie spac ale to pewnie dlatego ze leze spokojnie i sie nie ruszam a on sobie pływa:-) czasem kopnie a czasem to czuje jakby całym ciałem zmieniał pozycje bo brzuch robie sie taki bardziej twardy jakby Bartus byl zaraz za skora a czasem miekszy jakby chował sie gdzie głebiej:-)

Ja tez juz od jakiegoś czasu dostaje regularne kopniaczki, ale dziś w nocy, to szczególnie. A jak położyłam rękę, to czułam jak brzusio podnosi sie do góry:) Oby tatuś juz mógł poczuć, jak jego córeczka harcuje:)

reklama
Do góry