reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Ja dzisiaj dostałam pierwszego mocnego kopniaczka =]
Akurat się przeciągałam i jednocześnie nabierałam powietrza, skórę na brzuchu miałam napiętą i aż mnie prawie "zabolało" ;p
Super uczucie bo kompletnie się tego nie spodziewałam =]

reklama
moje słodkości wczoraj wieczorem dało się poczuć tatusiowi i przyszłej babci ; )) Radość niesamowita! A przed chwilą jak jeszcze leżałam to się wierciło z 10 min ;) Pięęęękne uczucie ^^ No i niedługo na USG.. może dzisiaj się dowiemy kto tak ładnie kopie ;)

szalom to widzę wszyscy szczęśliwi z mocnych kopniaczków:) mój synuś póki co tak ćmi kopniaczkammi i czekam na mocne uderzenie :)

Ja uwielbiam czuć ruchy dzieci w brzuszku :tak: To chyba najpiękniejsze uczucie na świecie ;-)

Moja dzidzia wierci się i to sporo (podobnie jak jej braciszek) :tak::-D Ja to już dostaję regularne kopniaczki :baffled: Mój mąż nawet je pożądnie odczuwa jak trzyma rękę na brzuchu :tak: Szkoda tylko, że jak maluch się wierci to Witek jest w przedszkolu albo już śpi :-( A tak chciałabym mu pokazać jak to jest jak dzidzia się rusza :tak:;-):-D

...nasz Kubus własnie wczoraj ujawnił sie dla taty.. az obrusł w piórka męzulek :) ale widze róznice miedzy starszym synkiem a tym w brzuszku starszy nie był taki chetny do ujawnienia dla tatusia wrecz jak mąz kładł reke na brzuchu to odrazu maluszek zamierał w bezruchu i czekał az reka zniknie około 7 miesiaca ciazy sie dopiero ujawnił ... a wczoraj Kubus jak Marcin połozył reke na brzuszku kopał jak szalony a po chwili to miałam takie wrazenie jak by chciał sie schowac w dłoni tak mi napierał od srodka ...
zauwarzyłam rózniez duzą aktywnosc w godzinach wieczornych pewnie dlatego ze wtedy wyciagam sie jak długa i poprostu leze:)

Ja też juz czuje ruchy i z każdym dniem coraz silniejsze. Męzulek juz jakis czas temu poczuł Bartusia to miała taka mine zachwycona i zdziwioną...urocze to bylo. Mój maluszek jest najbardziej aktywny wieczorem jak kładne sie spac ale to pewnie dlatego ze leze spokojnie i sie nie ruszam a on sobie pływa:-) czasem kopnie a czasem to czuje jakby całym ciałem zmieniał pozycje bo brzuch robie sie taki bardziej twardy jakby Bartus byl zaraz za skora a czasem miekszy jakby chował sie gdzie głebiej:-)

Ja tez juz od jakiegoś czasu dostaje regularne kopniaczki, ale dziś w nocy, to szczególnie. A jak położyłam rękę, to czułam jak brzusio podnosi sie do góry:) Oby tatuś juz mógł poczuć, jak jego córeczka harcuje:)

reklama
Do góry