reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Dzisiaj kopniaczki przy sniadaniu, a jedno rozepchniecie sie takie silne, ze az zrobilam wielkie oczy :D co to będzie później, strach sie bać :p
Chyba o 12.00 wyczulam pierwszy raz dzidziusiową czkawke :D ruchy byly inne, niż zwykle, nie puknięcia, tylko regularne falowanie co kilka sekund :)

reklama
Julka - moja mała też reaguje na mikser :) i na nagłe hałasy.
Ostatnio zdecydowanie zmienił się sposób w jaki odczuwam ruchy dziecka - przedtem to było delikatne pluskanie jakbym miała rybkę w brzuchu, a teraz to już są kopniaki, jak się wieczorem przewrócę nie na ten bok co trzeba - zaraz się o tym dowiaduję. Zaczynam poznawać tryb życia mojego maluszka i wiem że to tryb nocny jest ;)

moja mam mi opowiadała ze jak bylam mała i nie moglam usnąć to włączała odkurzacz, żebym szybciej usnela:-) coś w tym musi być:-)

Moja dzidzia póki co delikatnie stuka i puka. Muszę się skupić żeby poczuć jego ruchy,ale już się cieszę że go czuję. Póki co mój synuś jest dosyć nieśmiały,ale myślę że to kwestia czasu....:)

Moi znajomi puszczali dziecku radio (takie szumy jak się nastawia stację) i dziecko przy tym ślicznie zasypiało.

a mój maluch się wczoraj przestraszył alarmu, bo nam się w pracy włączył i zasadził mi konkretnego kopniaka w brzuch :-)
od kilku dni już kopie regularnie, bo rusza się już w sumie od 2 tygodni.
fajne to uczucie, tylko tatusia olewa troszkę, pomimo tego, że codziennie mi brzuch smaruje i bajki czyta i gada to jednak nie jest zbyt chętny do kontaktu i kopnięcie taty.
ale pewnie z czasem. :-)
no i witam nowe mamuśki :-D

Moja dzidzia póki co delikatnie stuka i puka. Muszę się skupić żeby poczuć jego ruchy,ale już się cieszę że go czuję. Póki co mój synuś jest dosyć nieśmiały,ale myślę że to kwestia czasu....:)

Moi znajomi puszczali dziecku radio (takie szumy jak się nastawia stację) i dziecko przy tym ślicznie zasypiało.

Ja mam jedną piosenkę która puszczam brzuszkowi, może się do niej przyzwyczai. Mam ją w telefonie i telefon kładę na brzuch i puszczam mu to :-D

A ja sama już nie wiem czy to ruchy czy nie. Wieczorem wczoraj na dole brzucha kilka razy czułam takie dziwne bulgotanie coś nowego więc to może to. Mam nadzieję.

reklama
ja już fajnie czuję, nawet jak rękę przyłożę to czuje stukanie - już nie bulgotanie, tylko jakby mi ktoś pukał w środku :-D

Do góry