reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Dziewczyny a czy macie tak , ze jak połozycie sie na plecach i polozycie reke na brzuchu tak powiedzmy w okolicach pepka to czujecie takie jakby bicie serca? to nie jest pukanie to nie sa kopniaczki czuc tylko wtedy gdy polozy sie rekei nie na calym brzuchu tylko w jakims jednym konkretnym miejscu. I to własnie przypomina bice serduszka. I tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze czuc w ten sposob bice serduszka dzidziusia....bo ja inaczej nie umiem tego wyjasnic....

reklama
aniwar u mnie jest podobnie nawet moj maz jak przyklada reke do brzucha to mowi, ze czuje takie jakby bicie serca.
wczoraj na hokeju dzidzia dala niezle :), razem z mama przezywala hokeja i kopalo co niemiara.

Mój mały coraz bardziej kopie, zwłaszcza od dwóch dni, kopniaki się wzmocniły i są wyraźniejsze. Mały przeważnie ucieka jak czuje rękę, ale zauważyłam, że jak rozmawiam z K. przez telefon to mały momentalnie zaczyna się ruszać ;-) W każ☺dym razie, mimo że ruchy mocniejsze to póki co bólu mi jeszcze nie sprawiają. Pewnie wszystko przed nami;-)

Ja też już od jakiegoś czasu czuję coś takiego jak bicie serca ale wydaje mi się że to jest z naszych tętnic bo jednak macica jest teraz dobrze ukrwiona a jak byłoby to serce dzidziusia to musiało by znacznie szybciej bić bo przecież dzidziuś ma tętno ok 140 uderzeń na minutę

no właśnie u mnie jest ciagłe "bicie"......bum,bum,bum.....hmmm ciekawa juz sama nie wiem. Musze o to moja ginke podpytac czy to mozliwe:-)

Moje dziaciatke coraz czesciej daje o sobie znac codziennie juz czuje pukanie w brzuszku....Czekam teraz az poczuje moj maz dzidziusia :)))) Mam nadzieje ze to bedzie lada chwila

Od 18 tc mój synuś zaczął dawać delikatne znaki ale od jakiegoś tygodnia to puka coraz to mocniej:-):-) Kilka razy to nawet się przestraszyłam jak mocniej kopnął...
No dopiero były ledwo co wyczuwalne muśnięcia a tu coraz to wyrazniejsze kopniaczki.

Mój M mówi że bejbik "robi baseny" :-):-):-), bo w jednej chwili jest po jednej stronie a za moment czuje juz go w innej stronie brzuszka

A czy zdarza Wam sie że odczuwacie jakby dzidziuś miał czkawkę? Ja juz kilkakrotnie tak czułam:-)

reklama
Od 18 tc mój synuś zaczął dawać delikatne znaki ale od jakiegoś tygodnia to puka coraz to mocniej:-):-) Kilka razy to nawet się przestraszyłam jak mocniej kopnął...
No dopiero były ledwo co wyczuwalne muśnięcia a tu coraz to wyrazniejsze kopniaczki.

Mój M mówi że bejbik "robi baseny" :-):-):-), bo w jednej chwili jest po jednej stronie a za moment czuje juz go w innej stronie brzuszka

A czy zdarza Wam sie że odczuwacie jakby dzidziuś miał czkawkę? Ja juz kilkakrotnie tak czułam:-)

Mój właśnie ma czkawkę :-) Przy samym pęcherzu moczowym...
A co do czkawek to odczuwam je prawie codziennie - zwłaszcza jak zjem coś dobrego, co mu smakuje. Wtedy nałyka się łapczywie wód płodowych i czka :-)

Do góry