Dziewczyny a czy macie tak , ze jak połozycie sie na plecach i polozycie reke na brzuchu tak powiedzmy w okolicach pepka to czujecie takie jakby bicie serca? to nie jest pukanie to nie sa kopniaczki czuc tylko wtedy gdy polozy sie rekei nie na calym brzuchu tylko w jakims jednym konkretnym miejscu. I to własnie przypomina bice serduszka. I tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze czuc w ten sposob bice serduszka dzidziusia....bo ja inaczej nie umiem tego wyjasnic....
reklama
aniwar u mnie jest podobnie nawet moj maz jak przyklada reke do brzucha to mowi, ze czuje takie jakby bicie serca.
wczoraj na hokeju dzidzia dala niezle , razem z mama przezywala hokeja i kopalo co niemiara.
wczoraj na hokeju dzidzia dala niezle , razem z mama przezywala hokeja i kopalo co niemiara.
tygryskowa
Fanka BB :)
Mój mały coraz bardziej kopie, zwłaszcza od dwóch dni, kopniaki się wzmocniły i są wyraźniejsze. Mały przeważnie ucieka jak czuje rękę, ale zauważyłam, że jak rozmawiam z K. przez telefon to mały momentalnie zaczyna się ruszać ;-) W każ☺dym razie, mimo że ruchy mocniejsze to póki co bólu mi jeszcze nie sprawiają. Pewnie wszystko przed nami;-)
julka05091985
marzenia się spełniają
Ja też już od jakiegoś czasu czuję coś takiego jak bicie serca ale wydaje mi się że to jest z naszych tętnic bo jednak macica jest teraz dobrze ukrwiona a jak byłoby to serce dzidziusia to musiało by znacznie szybciej bić bo przecież dzidziuś ma tętno ok 140 uderzeń na minutę
ariska
Fanka BB :)
tak tak to jest unerwienie macicy i tak pulsuje wkońcu koło pępka nasza pępowinka też szła a macica ma właśnie dużo żył i dlatego tak mocno czuć bicie serca ale to nic innego jak nasze
Malta
Mama Wiktorka I Tomka
Od 18 tc mój synuś zaczął dawać delikatne znaki ale od jakiegoś tygodnia to puka coraz to mocniej:-):-) Kilka razy to nawet się przestraszyłam jak mocniej kopnął...
No dopiero były ledwo co wyczuwalne muśnięcia a tu coraz to wyrazniejsze kopniaczki.
Mój M mówi że bejbik "robi baseny" :-):-):-), bo w jednej chwili jest po jednej stronie a za moment czuje juz go w innej stronie brzuszka
A czy zdarza Wam sie że odczuwacie jakby dzidziuś miał czkawkę? Ja juz kilkakrotnie tak czułam:-)
No dopiero były ledwo co wyczuwalne muśnięcia a tu coraz to wyrazniejsze kopniaczki.
Mój M mówi że bejbik "robi baseny" :-):-):-), bo w jednej chwili jest po jednej stronie a za moment czuje juz go w innej stronie brzuszka
A czy zdarza Wam sie że odczuwacie jakby dzidziuś miał czkawkę? Ja juz kilkakrotnie tak czułam:-)
reklama
Od 18 tc mój synuś zaczął dawać delikatne znaki ale od jakiegoś tygodnia to puka coraz to mocniej:-):-) Kilka razy to nawet się przestraszyłam jak mocniej kopnął...
Mój właśnie ma czkawkę :-) Przy samym pęcherzu moczowym...
A co do czkawek to odczuwam je prawie codziennie - zwłaszcza jak zjem coś dobrego, co mu smakuje. Wtedy nałyka się łapczywie wód płodowych i czka :-)