reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

U mnie są delikatne kopniaczki i mój K. ich niestety nie wyczuwa, choć bardzo by chciał. Jak tylko przyłoży rękę to mały się uspokaja;-)

reklama
Dziewczyny z tym uspokajaniem się maluszków po położeniu ręki do brzucha to norma. Dziecko pewnie to czuje i się uspokaja.

A moje małe dziś po raz pierwszy miało czkawkę - śmieszne uczucie.:-)

a ja sie smialam bo moj smyk boi sie suszarki do wlosow... suszylam dzisiaj walki malarskie i tak szalal ze musialam przestac bo az mnie bolalo!!! za chwile chcialam sprawdzic czy to na pewno suszara i lek i znow bylo to samo..

Hmm, ciekawe klaudoos :) Wiedziałam, że dzieci już słyszą wszystko w naszych brzuszkach, ale ze w jakis sposób reaguja na dźwięki:) Fajne doświadczenie:)

czytałam że dziecko dlatego uspokaja się pod ręką tatusia bo poprostu to inne dłonie niż mamy i wyczuwa to i dlatego się uspokaja bo nie wie co jest grane ale jak często będzie zachęcane przez tatę to zacznie reagować :)

klaudos zabawna sytuacja :-D:-D:-D
ariska na pewno masz rację, chociaż ja zauważyłam, że pod wpływem mojego "dotyku" też się uspokaja.

A ja ostatnio czuję ruchy bardzo delikatnie i rzadko...I zaczynam się tym martwić...
Fakt,że z Fabiankiem poczułam około 23 tygodnia,ale to była pierwsza ciąża,więc inaczej...
Na szczęście w piątek mam wizytę,więc zobaczymy co tam słychać.

reklama
Carri, ja miałam 2 dni w tym tygodniu, że mały nie dawał znaku, ale na 3 dzień się odezwał;-) Na początku odczuwamy ruchy dzidzi nieregularnie, bo dzidzia jeszcze mała, ale to się będzie zmieniać z czasem:-)
A mi wczoraj mały fikał w brzuszku i wieczorem przyłożyłam rękę K. do brzusia to poczuł pierwszy raz małego kopniaczka. Tylko raz, bo mały jak poczuje rękę na brzusiu lub hałas to się uspokaja;-) Moja ręka tez go uspokaja. Gdzieś wyczytałam, że dziecko od 14-15 tc jak poczuje rękę na brzuszku to kieruje się w stronę reki jakby chciało się do niej przytulić. Może coś w tym jest;-)

Do góry