reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
A moja malutka to straszny wiercioszek jest:) Dziś tak mnie skopala od srodka, ze wszystko mnie boli haha I ja czuje ją, ze tak powiem na wysokości pęcherza;) Bo mnie rączkami tam zaczepia:)

Ostatnia edycja:
moja wierci pieta rusza sie tylko jak tatus przylozy reke ale moj jeszcze nie czuje ruchow za to miska strasznie lubi przykladac ucho do brzucha.

musze sie pochwalic , ze i ja równiez poczułam juz pierwsze ruchy dzidziusia :) pierwszy raz 25 go z rana potem w nocy, dzien spokoju był i dzis w nocy znowu czułam jakies kopniaczki czy wiercenia sie..w srodku od brzuszka

dziewczyny nareszcie poczułam mojego kochanego bejbika:) wczoraj dostałam parę leciutkich kopniaczków i dzisiaj też:) strasznie się cieszę:)

Jak miło poczytać o tej radości, kiedy to nasze bąbelki dają znać o sobie i teraz już codziennie będziemy dużo spokojniejsze czując ruchy maluszka.
Ja byłam trochę zaskoczona i mówiłam Miśkowi, że "wydaje mi się" że czuję maluszka a Misiek mi mówił że pewnie wcale się nie wydaje...
Faktycznie od niedzieli (17 tc) czuję ruchy a teraz już coraz częstsze i silniejsze. Dziewczyny dały znać o sobie dopiero w 20 tc :)

reklama
W 17 tygodniu zdarzało mi się poczuć bąbelki w brzuchu, ale nie byłam pewna czy to to, bo to pierwsza ciąża. Od tygodnia jednak czyli w 20 tyg. zaczęłam czuć wyraźnie głaskanie od środka, a teraz już nawet tata naszego maleństwa poczuł jak się dzidziuś przewraca :) Wspaniałe uczucie!

Do góry