Ostatnio słyszałam od mamy taki przesąd, że jeśli dzidzia rusza się bardziej rano, to poród będzie rano, a jak wieczorem, to poród też wieczorem. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mój maluszek ma swoją ulubioną porę dnia na aktywność. Sprawdzimy za parę miesięcy czy poród będzie tak samo...
reklama
giovannessa
Fanka BB :)
O ile dobrze pamiętam, to u mnie nie miało to związku :-) no i poród może być od rana do wieczora albo na odwrót ;-)Ostatnio słyszałam od mamy taki przesąd, że jeśli dzidzia rusza się bardziej rano, to poród będzie rano, a jak wieczorem, to poród też wieczorem. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mój maluszek ma swoją ulubioną porę dnia na aktywność. Sprawdzimy za parę miesięcy czy poród będzie tak samo...
Hm, ale jeśli ma, to nawet mi pasuje, bo około północy nie powinno na porodówce być tłoku
Martka ja też się martwiłam i od kilku dni wieczorem leżalam na plecach prościutko i czekałam ..... i w sumie nie wiem do końca ale chyba to było dziecko wczoraj tak delikatnie jak ruchy jelit tylko nisko nad trójkątem.
u mnie bylo czuc jak siedzialam/lezalam na lozku na plecach z nogami wyprostowanymi badz podkurczonymi, a teraz to juz bez znaczenia czy na brzuchu leze, czy na boku czy na wznak.. daje takie kopniaki, że czasem są irytujące
reklama
ariska
Fanka BB :)
a ja słyszałam z kolei że godziny aktywności w brzuszku przekładają się na godziny aktywności po porodzie