reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

i nie zasniesz ,chyba ze on pierwszy usnie:)wiem coś o tym.

ariska-moze coś w tym jest bo dziecko w brzuszku tak jak my ma czas na sen i na aktywność....ale jesli nawet to po urodzeniu szybko powinien się przyzwyczaić do naszego rytmu:)tak mi się wydaje:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzięki dziewczyny, trochę pocieszyłyście mnie, że jednak wcale nie takie piękne te ruchy naszych szkrabów;) tylko, że ja się zaczynam martwić, a jeśli coś tam z nim nie tak? no bo czemu mały łobuz nie daje znać o sobie mamusi??? okrzyczę go strasznie;)

Duzo zalezy od budowy ciala mamy, ulozenia dziecka i umiejscowienia lozyska. W pierwszej ciazy ruchy moga byc wyczuwalne nawet dopiero ok 22tygodnia. Tu nie ma zadnej normy, wiec sie nie martw.

Czy godziny aktywnosci sie przekladaja na zycie poza brzuszkiem... Watpie. Dziecko w brzuszku reaguje na kolysanie np podczas spaceru i wtedy zasypia, a kiedy mama odpoczywa "domaga" sie kolysania ;) My z mezem spacerujemy glownie wieczorem, wiec stad u mnie aktywnosc maluszka przed snem.

Martka ja na razie też czuję bardzo słabe ruchy i bardzo rzadko.Ale z synkiem też poczułam dopiero około 23 tygodnia tyle,że wtedy to już tak porządnie;-) I czasami miałam dość szczególnie jak dostawałam kopniaki pod żebra takie,ze nie raz łzy mi się w oczach kręciły;-)

Mój Synus dzisiaj żwawy od rana że hej :) Najpier obudził mamusie kopniaczkami o 8, odwiedzilismy kibelek i poszliśmy dalej spać :) pobudka kopniaczkami przed 11.00 :) powylegiwalismy się razem, pogadałam do brzuszka i wstalismy :) kopniaczki były mocne, czułam pod reką jak sie brzucho wybrzuszał :D

Witam
u mnie nadal są to bardzo delikatne ruchy - 1czy 2 dziennie ale już czekam na te kopniaczki które opisujecie =] Nie mogę się doczekać jak mężuś poczuje szkraba =]

Ja poczułam pierwsze ruchy wczoraj, delikatne i było ich kilka za pierwszym razem, piękne uczucie:-) Dziś poczułam z 4 kopniaki tylko, ale i tak się cieszę. W końcu dzidzia staje się coraz bardziej realna:-)

MartePe ja tez czuje poki co niewiele ruchów dzidzi ale czytajac posty dziewczyn wiem i mam nadzieje ze zaniedługo bede mogła czuc coraz wyrazniej i wyrazniej

reklama
Do góry