reklama
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Ja sie mogę pochwalić że juz regularnie kilka kopniaków i ruchów dziennie czuję, faktycznie wieczorkiem jest ich więcej
Dziewczyny jeżeli to wasza pierwsza ciąża to musicie uzbroic się w cierpliwość i dopiero 20 tydzien to przełom jesli o ruchy chodzi, bynajmniej tak mi ginekolog powiedział, a ja u was na suwaczkach widze dopiero ok 17tygodnia... ja nawet wczesniej wyczekiwałam tak jak wy, ale wiem, ze te początkowe ruchy to moga być ruchy jelit i mozna pomylić oczywiście fajnie, ze tak wczesnie czujecie, ja tylko slowa ginekologa powtarzam
Dziewczyny jeżeli to wasza pierwsza ciąża to musicie uzbroic się w cierpliwość i dopiero 20 tydzien to przełom jesli o ruchy chodzi, bynajmniej tak mi ginekolog powiedział, a ja u was na suwaczkach widze dopiero ok 17tygodnia... ja nawet wczesniej wyczekiwałam tak jak wy, ale wiem, ze te początkowe ruchy to moga być ruchy jelit i mozna pomylić oczywiście fajnie, ze tak wczesnie czujecie, ja tylko slowa ginekologa powtarzam
Szczebiotka
Fanka BB :)
Blondi to zależy od bardzo wielu czynników, bo np duży wpływ na jak mama wygląda, czy chudziutka czy przy kości, poza tym jak dziecko jest ułożone, w którym miejscu łożysko itp więc jest możliwe, że w pierwszej ciąży można bardzo wcześnie poczuć maluszka, choć tak jak piszesz większość odczuwa ok 20tygodnia.
Ja wczoraj w nocy przez dłuższy czas miałam wrażenie, że mi skrzat w brzuszku się wierci bardzo, jeszcze nie miałam pewności na 100% ale dziś obudziłam się z brzuchem wyraźnie większym z jednej strony
Ja wczoraj w nocy przez dłuższy czas miałam wrażenie, że mi skrzat w brzuszku się wierci bardzo, jeszcze nie miałam pewności na 100% ale dziś obudziłam się z brzuchem wyraźnie większym z jednej strony
ookatkaoo1993
Hej dziewczynki^^)
Ja poczułam ruchy mojej córeczki 4 dni temu, byłam wtedy dokładnie w 18 tc;]
Tatuś akurat wtedy trzymał rączkę na moim brzuszku)
To było cudowne^^
Ja poczułam ruchy mojej córeczki 4 dni temu, byłam wtedy dokładnie w 18 tc;]
Tatuś akurat wtedy trzymał rączkę na moim brzuszku)
To było cudowne^^
ariska
mój wkońcu się doczekal bo dostał dwa kopy w ucho
giovannessa
Elfa - nic się nie martw, pomyśl, jak będziesz miała spokojnie, jeśli mu to zostanie po urodzeniu ;-)
Leżałam w szpitalu teraz z dziewczyną, która poczuła pierwsze ruchy dopiero w 22 tygodniu, więc wszystko przed Wami, dziewczyny :-)
Leżałam w szpitalu teraz z dziewczyną, która poczuła pierwsze ruchy dopiero w 22 tygodniu, więc wszystko przed Wami, dziewczyny :-)
reklama
Ja już czuję takie mocniejsze kopniaki od 18 tyg c, ale ostatnio dzidzia daje się we znaki codziennie około 11,00 rano i czasem wieczorem Ma chyba jakieś swoje pory aktywności, jeśli można to tak nazwać Ale cieszy mnie to, tylko mąż chciałaby poczuć, ale jeszcze chyba za wcześnie