reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Pierwsze ruchy poczulam bardzo wczesnie, bo juz ok 14 tygodnia. Takie delikatne "bulgotanie". Teraz ruchy sa juz bardziej wyczuwalne i konkretne. Ja juz czasem zwijam sie w bolach po kopniaku, a maz sie cieszy,ze mogl poczuc.

reklama
:) Ja sie mogę pochwalić że juz regularnie kilka kopniaków i ruchów dziennie czuję, faktycznie wieczorkiem jest ich więcej:)
Dziewczyny jeżeli to wasza pierwsza ciąża to musicie uzbroic się w cierpliwość i dopiero 20 tydzien to przełom jesli o ruchy chodzi, bynajmniej tak mi ginekolog powiedział, a ja u was na suwaczkach widze dopiero ok 17tygodnia... ja nawet wczesniej wyczekiwałam tak jak wy, ale wiem, ze te początkowe ruchy to moga być ruchy jelit i mozna pomylić:) oczywiście fajnie, ze tak wczesnie czujecie, ja tylko slowa ginekologa powtarzam:)

Blondi to zależy od bardzo wielu czynników, bo np duży wpływ na jak mama wygląda, czy chudziutka czy przy kości, poza tym jak dziecko jest ułożone, w którym miejscu łożysko itp więc jest możliwe, że w pierwszej ciąży można bardzo wcześnie poczuć maluszka, choć tak jak piszesz większość odczuwa ok 20tygodnia.
Ja wczoraj w nocy przez dłuższy czas miałam wrażenie, że mi skrzat w brzuszku się wierci bardzo, jeszcze nie miałam pewności na 100% ale dziś obudziłam się z brzuchem wyraźnie większym z jednej strony:D

Hej dziewczynki^^:))
Ja poczułam ruchy mojej córeczki 4 dni temu, byłam wtedy dokładnie w 18 tc;]
Tatuś akurat wtedy trzymał rączkę na moim brzuszku;))
To było cudowne^^

no ja jeszcze nic..
staram sie cos wyczuc, jak przykładam ręce tez nic a mam juz 20 tydzien

wydaje mi sie ze moje dzieciatko to leniuszek, na USG tez ma zawsze ta sama pozycje lezy sobie na pleckach

Elfa - nic się nie martw, pomyśl, jak będziesz miała spokojnie, jeśli mu to zostanie po urodzeniu ;-)

Leżałam w szpitalu teraz z dziewczyną, która poczuła pierwsze ruchy dopiero w 22 tygodniu, więc wszystko przed Wami, dziewczyny :-)

reklama
Ja już czuję takie mocniejsze kopniaki od 18 tyg c, ale ostatnio dzidzia daje się we znaki codziennie około 11,00 rano i czasem wieczorem:) Ma chyba jakieś swoje pory aktywności, jeśli można to tak nazwać:) Ale cieszy mnie to, tylko mąż chciałaby poczuć, ale jeszcze chyba za wcześnie:)

Do góry