reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

reklama
No ja właśnie coś takiego czułam, tiki nerwowe :-D
Delikatne pulsowanie i to w momencie kiedy mówiłam do brzucha, najpierw delikatny ból a potem takie leciutkie pulsowanie, może akurat maluszek się odwrócił......

Dodam, że za każdym razem jak mówię do dzidzi jest jakiś lekki odzew

ooo Claudia maleństwo już kontakt z mamcią nawiązuje:tak::-D:-D

Ja od 2 dni już wyraźnie czuje...no fakt iz nie jest zbyt często czy długo ale wkońcu po tak długom milczeniu cos się dzieje;-) Jak ostatni tak mocno kopała, że aż mężowi mówi by ręke położył to pewnie poczuje i nic...a ja znów takie silne pukanie czułam:tak: To teraz z uchem do mnie leci:laugh2: No ale co położy to cisza jak makiem zasiał:-D:-D No smiesznie troszke.

Ja jeszcze nie czuję ruchów a jestem w 16 tyg martwię się bo zawsze już czułam ruchy to jest moja 6 ciąża.:-( Zresztą pierwszy raz mam w tej ciąży wszystkie objawy czuję się fatalnie poprzednie ciąże przechodziłam bezobjawowo. Najgorsze są gazy poranne czy też macie?

W pierwszej ciąży(wieki temu) ruchy czułam około 20 tygodnia, teraz fasolka od 15 tygodnia daje znać, że jest:) Jest to niesmowite uczucie , czasami mam wrażenie , że w moim brzuchu zamieszakły motyle, niekiedy jest to bulgotanie a momentami pulsowanie. Nie moge się doczekac kuksańców:) pozdrawiam

Ja poczułam pierwsze ruchy pod koniec 17tc i od razu pokochałam to uczucie. Oczywiście mam świadomość, że na poczatku nie będę czuła ich zawsze, kiedy dzidzia się rusza, bo jest jeszcze maleńka. Ale oczywiście, jak ostatnio nie czułam nic przez dwa dni, to już miałam stracha. Z tym, że to moje maleństwo strasznie mądre jest i jak tylko zaczęłam żalić się z tego jego/jej tatusiowi, to jeszcze tego samego dnia poczułam ruchy. Wcześniej za to było tak, że jak się z tatusiem kłóciłam, to mnie strasznie nudności męczyły.

Tak jakby Małe Kochanie strzegło spokoju mamusi i zgody między rodzicami;-)

ja przedwczoraj w nocy poczulam kilka kopniakow :-):-).
lezalam na boku i poczulam przy zebrach 5 kopniec ach co za mile uczucie, takie delikatne puk puk

Ja to na boku jeszcze nie czułam ale jak tylko na plecy się kłade to mała się fajnie wierci:) Wczoraj to już przez brzuch było widać jak kopie:) No jak ja się ucieszyłam i jak fajnie:)

reklama
Patrycja ojej to GRATULACJE OGROMNE SYNUSIA:-D:-D:-D Ale super jak już wiecie:-D:-D:-D

koteksl nic się nie martw jak chodzi o ruchy maluszka...sama zobaczysz jeszcze troszke to z dnia na dzień poczujesz:tak::-D A i powiem Ci, że jak ja byłam u lekarza w 16tc i mu powiedziałam, że małej nie czuje to się zaśmiała i powiedziała: Spokojnie nie zawsze tak szybko sie czuje bo dzidzia to malutka jeszcze jest;-) I czasem nawet po 20tc niektóre kobiety czuja pierwsze ruchy, a inne zaś duuużo wcześniej:tak:

Do góry