reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Gratulacje córeczki Anrysa :) Ja chyba też mam z przodu łożysko, ale nie wiesz czy jak się czasami leży na plecach, to nie przygniata dzidziusia? Czasami muszę się położyć na plecach, bo mnie kręgosłup boli.

reklama
Heh też pytałam o to lekarza, mówił, że do połowy ciąży można leżeć na brzuchu, ale później długie leżenie jest niewskazane, raczej na boku i to najlepiej na lewym. A ja właśnie uwielbiam na brzuchu i na prawym boku;-)

Wiecie co ja już chyba coś czuję

Bo za każdym razem jak mówię do brzucha , żeby małe dało znać to brzuch mnie lekko boli i czuję coś dziwnego , delikatne ale da się wyczuć jak się skupię, może akurat się rusza co myślicie???
Czy ja mam paranoję?:sorry:

Ja też już chyba poczułam pierwsze ruchy, ale chyba już wcześniej, tylko nie mogłam ich jeszcze zidentyfikować, bo nie byłam pewna. Ale się powtarzają, więc to raczej mała się rozpycha. A dziś nieźle wierzgała nóżkami podczas USG:)

Jezu dziewczyny ale głupoty napisałam powyżej heh. Chodziło mi o plecy oczywiście nie o brzuch heh:sorry:, przejęzyczyłam się. Chyba dlatego, że ciągle o tym brzuchu myślę heh:-D. A co do ruchów, to moja mała czasami mnie lekko popuka z boku albo z dołu, ale najbardziej czuję jak się rozciąga i prostuje nóżki. Maniaivoy gratuluje pierwszych ruchów:) Pewnie później wszystkie będziemy prosić nasze maluchy, żeby się uspokoiły w naszych brzuchach. Pozdrawiam

reklama
Do góry