reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Gratulacje córeczki Anrysa :) Ja chyba też mam z przodu łożysko, ale nie wiesz czy jak się czasami leży na plecach, to nie przygniata dzidziusia? Czasami muszę się położyć na plecach, bo mnie kręgosłup boli.

reklama
Heh też pytałam o to lekarza, mówił, że do połowy ciąży można leżeć na brzuchu, ale później długie leżenie jest niewskazane, raczej na boku i to najlepiej na lewym. A ja właśnie uwielbiam na brzuchu i na prawym boku;-)

Wiecie co ja już chyba coś czuję

Bo za każdym razem jak mówię do brzucha , żeby małe dało znać to brzuch mnie lekko boli i czuję coś dziwnego , delikatne ale da się wyczuć jak się skupię, może akurat się rusza co myślicie???
Czy ja mam paranoję?:sorry:

Ja też już chyba poczułam pierwsze ruchy, ale chyba już wcześniej, tylko nie mogłam ich jeszcze zidentyfikować, bo nie byłam pewna. Ale się powtarzają, więc to raczej mała się rozpycha. A dziś nieźle wierzgała nóżkami podczas USG:)

Jezu dziewczyny ale głupoty napisałam powyżej heh. Chodziło mi o plecy oczywiście nie o brzuch heh:sorry:, przejęzyczyłam się. Chyba dlatego, że ciągle o tym brzuchu myślę heh:-D. A co do ruchów, to moja mała czasami mnie lekko popuka z boku albo z dołu, ale najbardziej czuję jak się rozciąga i prostuje nóżki. Maniaivoy gratuluje pierwszych ruchów:) Pewnie później wszystkie będziemy prosić nasze maluchy, żeby się uspokoiły w naszych brzuchach. Pozdrawiam

reklama
Do góry