anik dokładnie tak jak pisze fiore cierpliwości zobaczysz niedługo zacznie ślicznie siadać, ja też nie mogłam się doczekać kiedy Hania zacznie raczkować bo ona cały czas padała na brzuch i samolot robiła już zaczęłam się bać że coś nie tak z napięciem mięśniowym choć to i tak nie możliwe by było bo w listopadzie pani neurolog stwierdziła że wszystko z rozwojem Hani jest ok a nawet lepiej niż wskazuje jej wiek bo ona już ślicznie siadała i sztywno siedziała jak na swój wiek.Hanka to ogólnie jak miała 3,5 m to zaczęła się podnosić do siadania a jak miał 5 to już umiał super sama siadać z pozycji takiej półleżącej.
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Dzięki dziewczyny
Nuta - ja właśnie też gdzieś podświadomie się martwię, ze może z napięciem coś nie tak - ale mały raczkuje, próbuje wstawać - więc chyba nie mam powodów i na samodzielne siadanie muszę po prostu jeszcze troszkę poczekać
Nuta - ja właśnie też gdzieś podświadomie się martwię, ze może z napięciem coś nie tak - ale mały raczkuje, próbuje wstawać - więc chyba nie mam powodów i na samodzielne siadanie muszę po prostu jeszcze troszkę poczekać
ANik, Ninia jeszcze sama nie siada, za to raczkuje, ale ja bym tego raczkowaniem nie nazwała, bo to pozycja jak ja to mówie na kraba. Jedna noga zgięta w kolanie, postawiona na stopie, druga noga podgięta pod pupę i rączkami odpycha się i tak się "ciągnię". Jutro postaram się zrobić fotkę tej pozycji. Ninka stara się dżwignąć z pozycji leżącej, ale jeszcze jej to nie wychodzi, z pozycji krabowej już siada,ale ona bardzo nie odbiega od pozycji siedzącej. Jak się wywali na brzuch to się drze i trzeba jej pomóc.
anik.
Eh, to tak jak Krzyś - z pozycji leżącej się stara, a z raczkowania prawie-prawie, ale zawsze gdzieś ta rączka sie zapląta... Czekam na fotkę
anik.
Pochwalę się - otóż Krzyś dzisiaj wstał w łóżeczku, zupełnie samodzielnie i udało mu się przejść połowę jego długości boczkiem przy oparciu )
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
gratulacje
natalka1704
Fanka BB :)
Gratulacje dla zdolnego Krzysia teraz zacznie śmigać
aksmobulka
Fanka BB :)
moja kukusia zrobiła w święto zakochanych niespodzianke i zaczęła raczkować) ale sie ciesze)
reklama