reklama
zozzolka
Fanka BB :)
bishopka nie od razu bo wogóle go nie podaje (ostatni raz w pierwszym miesiacu życia) wczoraj podałąm bo mi płakałą jak purkala a purkałą duzo czesciej jak normalnie i wtedy odrazu ryk to cos było na rzeczy bo dzis psokój na szczescie
Phel moja spi na boczku i musi mietolic pieluche ale ja tego nauczyłam bo ma taki nawyk ze jak dam smoka to go wypluwa i kweka ze wypadł i wtedy chce go wsadzic do buzi, a robi to tak ze jakby chiałą sie na brzuch obrucic i ta pieluszka zabezpieczam jej zeby nie wypadał smok tylko spokojnie zasypiałą
a i jeszcze pytanie mam
to było niedawno pisane przez waz ale nie moge znalesc
jak lekaz podciagał wasze pociechy za raczki to głowka odginałą sie do tyłu - jakie cwiczenia macie zalecone bo ja widze u mojej to samo choc nie ciagne na siłe tylo sama prubuje a głowa odgieta
Phel moja tez za bardzo głowke dzwiga do góry jak na ten miesiac pediatra kazał nosic w takiej pozycji embrionalnej
Phel moja spi na boczku i musi mietolic pieluche ale ja tego nauczyłam bo ma taki nawyk ze jak dam smoka to go wypluwa i kweka ze wypadł i wtedy chce go wsadzic do buzi, a robi to tak ze jakby chiałą sie na brzuch obrucic i ta pieluszka zabezpieczam jej zeby nie wypadał smok tylko spokojnie zasypiałą
a i jeszcze pytanie mam
to było niedawno pisane przez waz ale nie moge znalesc
jak lekaz podciagał wasze pociechy za raczki to głowka odginałą sie do tyłu - jakie cwiczenia macie zalecone bo ja widze u mojej to samo choc nie ciagne na siłe tylo sama prubuje a głowa odgieta
Phel moja tez za bardzo głowke dzwiga do góry jak na ten miesiac pediatra kazał nosic w takiej pozycji embrionalnej
Ostatnia edycja:
czekolada1406
My już po szczepieniu. Mikołaj waży 5600g. Myślałam że będzie więcej a główka 39cm. Szczepieniu zniósł bardzo dzielnie, bo niektóre dzieci to jak się rozpłaczą to końca nie ma.
Dziewczyny które szczepią szczepionkami z NFZ - czy na pierwszym szczepieniu lekarz dawał 3 szczepionki czy rozbijał to na 2razy? Bo my mieliśmy na pierwszym szczepieniu 2 szczepionki, i po 3 tygodniach trzecia szczepionka a znowu za 3 tygodnie druga dawka tych pierwszych szczepionek. Lekarka powiedziała dlatego że nie szczepią w rękę bo robią się odczyny, a 3 szczepionki dają wtedy kiedy dziecko jest grubaskiem i można w jedną nóżkę ukłuć 2 razy.
Dziewczyny które szczepią szczepionkami z NFZ - czy na pierwszym szczepieniu lekarz dawał 3 szczepionki czy rozbijał to na 2razy? Bo my mieliśmy na pierwszym szczepieniu 2 szczepionki, i po 3 tygodniach trzecia szczepionka a znowu za 3 tygodnie druga dawka tych pierwszych szczepionek. Lekarka powiedziała dlatego że nie szczepią w rękę bo robią się odczyny, a 3 szczepionki dają wtedy kiedy dziecko jest grubaskiem i można w jedną nóżkę ukłuć 2 razy.
czekolada- u nas od razu były 3 wkłucia, jedno w rączkę a dwa w nóżki, było dużo krzyku, ale w domku już spokój.
Odczyn faktycznie był przez ponad tydzień, przemywałam wodą z sodą oczyszczoną i zanikło.
Pod koniec miesiąca mamy kolejne szczepienie i też są niby 3, i pewno od razu wkłują
Odczyn faktycznie był przez ponad tydzień, przemywałam wodą z sodą oczyszczoną i zanikło.
Pod koniec miesiąca mamy kolejne szczepienie i też są niby 3, i pewno od razu wkłują
czekolada1406
To widocznie w tutejszej przychodni mają jakies swoje podejście... Bo u znajomej też od razu 3 wkłucia były. A tu teraz trzeba co 3 tygodnie jeździć, dobrze że Miki jest jeszcze mały i dobrze to znosi, bo inaczej bym żałowała że wzięłam te darmowe :/
anila
u mnie jak szczepiłam 5w1+pneumokoki+wzwb to robiły tak że dwa wkłucia w dwie nóżki jednocześnie a potem w jedną nóżkę jeszcze jedno wkłucie. rączek nie ruszały...
wczoraj były tylko dwa wkłucia...
wczoraj były tylko dwa wkłucia...
reklama
dominiczka87
Sierpniowa mama 2009
Phelania super wieści! oby tak dalej!
my też po szczepieniu, młody waży 7600g a główkę ma 41cm
był bardzo dzielny,najpierw przy rotawirusie się uśmiechał do pielęgniarki, póżniej lekko zakwękał i dopiero przy 2 ukuciu się troszkę rozpłakał ale smoczuś ukoił ;-)
my też po szczepieniu, młody waży 7600g a główkę ma 41cm
był bardzo dzielny,najpierw przy rotawirusie się uśmiechał do pielęgniarki, póżniej lekko zakwękał i dopiero przy 2 ukuciu się troszkę rozpłakał ale smoczuś ukoił ;-)
Podziel się: