Fel, współczuję znajomym i nie chce krakac, ale skoro musza zrobic TK, to byc mozelekarze podejrzewaja albo chca wykluczyc mpdz:-( Mi kazała cwiczyc, bo lekkie napiecie mamy w raczkach jeszcze ale nasza pediatra powiedziala, ze Hana bedzie szybko chodzic, bo jest jak sprezynka:-)co do pilki, to chyba wlasnie ona najwiecej wyluzowala Hanie:-)
reklama
lilonka
Smerfikowa mama
Matko - to trzymanie główki może być też oznaką nieprawidłowości. Normalnie można zwariować. Zuza trzyma główkę dość wysoko - czasem nawet kilka minut i rozgląda się wokół, Maćkowi trzeba.przedramiona ułożyć, bo nie może zaczaić. Oboje uwielbiają trzymać coś w łapkach - głównie pieluchę, ale zaczynają łapać też zabawki i siebie nawzajem za ręce. Odwołali nam wtorkowe szczepienia z powodu urlopu lekarzy, ale wczoraj zaszliśmy do pediatry i zahaczyliśmy o wagę. Ważą prawie 6,5 kg. Normalnie dwa małe klocuszki. Jak patrzę na wagę waszych szkrabów, to raczej są w tej wyższej kategorii wagowej ;-) Mamy dziś poradnię rehabilitacyjną - zobaczymy co nam powiedzą ciekawego.
Bishopka- gdzie robiłaś usg bioderek? Muszę zrobić 3 kontrolę, a nie chce mi się jechać tylko po to do Opola. We Wrocławiu za to kosmiczne terminy.
Bishopka- gdzie robiłaś usg bioderek? Muszę zrobić 3 kontrolę, a nie chce mi się jechać tylko po to do Opola. We Wrocławiu za to kosmiczne terminy.
lilonka my mamy umówione usg w promyku słońca... na wrzesień.... a umawiane bodaj w maju
a z tą główką to faktycznie przegięcie.... mówi sie, żeby cwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A jak dziecku dobrze idzie, to też źle? I co? Rehabilitacja, żeby szło gorzej? Powariowali, czy tylko ja mam takie wrażenie.
Przecież dzieci są różne, czy to ma być pokolenie średniaków i tylko wtedy jest dobrze jak ktoś nie odbiega od normy?
a z tą główką to faktycznie przegięcie.... mówi sie, żeby cwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. A jak dziecku dobrze idzie, to też źle? I co? Rehabilitacja, żeby szło gorzej? Powariowali, czy tylko ja mam takie wrażenie.
Przecież dzieci są różne, czy to ma być pokolenie średniaków i tylko wtedy jest dobrze jak ktoś nie odbiega od normy?
zozzolka
Fanka BB :)
Nef tez mi takie myśli do głowy przyszły mało kładłam Ole na brzuszku bo płakała zaraz czasem kładłam czasem nie i zaczęłam kłaść ja na moim brzuchu i tak sobie ćwiczyła duzo nosiłam tez na rekach w tej pozycji i główkę pracowała zresztą ona podnosiła główkę zaraz po urodzeniu trosze bo trosze ale podnosiła oczy mi wylazły jak podniosła w dzień urodzenia na sekundę ogóle wydaje się być bardzo silna
ja w sumie jakos nie dramatyzuje bo to opinia nie naszego lekaza tylko zastepstwa skoro neurolog nie dostrzegł nieprawidłowosci to moze nie jest źle ale kazała cwiczyc tez turlanie tylko Bishopka nie wiem o co chodzi z tym popychaniem w plecy co ty robisz jak to wyglada? bo mi jakos za raczke kazała ja kołysac, a czy jak kłądziesz hanie na brzuchu na piłce to ci głowy nie podnosi? bo u mnie to jest znak ze trzeba działąc ja nie kłądałam do spania na brzuszku i moja tego nie zna ze mozna tak spac spanie było i jest tylko na boczku na zmiane
ja w sumie jakos nie dramatyzuje bo to opinia nie naszego lekaza tylko zastepstwa skoro neurolog nie dostrzegł nieprawidłowosci to moze nie jest źle ale kazała cwiczyc tez turlanie tylko Bishopka nie wiem o co chodzi z tym popychaniem w plecy co ty robisz jak to wyglada? bo mi jakos za raczke kazała ja kołysac, a czy jak kłądziesz hanie na brzuchu na piłce to ci głowy nie podnosi? bo u mnie to jest znak ze trzeba działąc ja nie kłądałam do spania na brzuszku i moja tego nie zna ze mozna tak spac spanie było i jest tylko na boczku na zmiane
Ilonka, no widzisz chyba lekarze sie boją i wolą na wszelki wypadek postraszyć. Ja byłam na USG bioderek na ul Łowieckiej, koło elektrociepłowni, zrobili pokaźnych rozmiarów przychodnię...byliśmy u dr Płocieniak...czy jakoś tak. Zerknij na wrocławski wątek w dziele specjaliści godni polecenia tam dokładne jej dane wklejałam. Ale tam wielu lekarzy więc jeśli nie będziesz polować na konkretnego to może będzie szybciej. Tylko teraz URLOPY :/ stąd masakra terminowa. my 1 wizytę umawialiśmy w tydzień po wyjściu ze szpitala w kwietniu i była na 5 czerwca ( wyszedł nam 8 tydzień) a 5 czerwca kazała nam sie zarejestrować na za 6 lub 7 tygodni i był termin na za siedem tuż przed jej urlopem na 31 lipca
Bishopko nawet o tym jakoś nie pomyślałam, cały czas kręciło się podejrzenie wady genetycznej...:-( a faktycznie masz chyba rację...między chłopcami jest 11 dni różnicy więc rozwojowo nie powinni aż tak bardzo odbiegać od siebie...a różnica jest dość widoczna....
Nef tez mnie to dołuje że się tak doszukują, ale sprawdzić muszę bo bym sobie potem wyrzuty robiła eh...
Bishopko nawet o tym jakoś nie pomyślałam, cały czas kręciło się podejrzenie wady genetycznej...:-( a faktycznie masz chyba rację...między chłopcami jest 11 dni różnicy więc rozwojowo nie powinni aż tak bardzo odbiegać od siebie...a różnica jest dość widoczna....
Nef tez mnie to dołuje że się tak doszukują, ale sprawdzić muszę bo bym sobie potem wyrzuty robiła eh...
Ostatnia edycja:
Ilonka, mi usg robił wujek ortopeda przyjmuje tylko prywatnie we Wrocławiu na Róży Wiatrów.
Jeśli chodzi o główkę, toona ma byc sztywna w momencie delikatnego podciagania za raczki, jesli jest bardzo sztywna i nie kiwa się na boki w pozycji "na stojaco" to można podejrzewać wzmozone napięcie, jednak na nie składają się inne objawy jeszcze.
Jeśli chodzi o główkę, toona ma byc sztywna w momencie delikatnego podciagania za raczki, jesli jest bardzo sztywna i nie kiwa się na boki w pozycji "na stojaco" to można podejrzewać wzmozone napięcie, jednak na nie składają się inne objawy jeszcze.
Phelania
Mama 2 urwisów :P
My takze po szczepieniu 5w1 mlody wazy 7,050g i ma 68cm nastepne szczepienie za 6 tyg
bylismy na kontroli, bo młodemu wszystko furczy. dostaliśmy jeszcze inhalacje z mucosolvanu i kropelki do nosa z antybiotykiem. Mamy w tej przychodni co jest zapisany Olek boską dr rodzinną...pediatra osłuchała go i owszem, ale w porównaniu do tej rodzinnej miałam wrażenie, że badanie było zrobione dość pobieżnie :-( Dziś dr zajrzała w uszy i nosek...opukała go...i juz niestety plącze się myśl o tym, czy to przeziębienie nad każone bakterią...czy może jednak coś alergicznego :-( zrobię morfologię jutro to będę coś więcej wiedzieć...waga marna. w domu jak ważyłam to ważył już 5900 ( w ubranku) a na golasa w przychodni 5760 :-( więc od ostatniego ważenia przybrał marnie :-(
reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
zozzolka -Ha nie wiem w tym mleku sa chyba drożdze:-) albo jakies sterydy PP
Podziel się: