reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Ja jak Franka posadze to też siedzi i rwie sie do tego jak nawiedzony ale my mu na to nie pozwlamay bo sie "składa" do przodu właśnie tak jak Efa opisała - za słabe ma jeszcze mięśnie, kręgosłup, nie chce żeby miałw ade postawy ale czasami na największą awanture wyjściem jest własnie go posadzić i wtedy radocha...

Załączniki

• DSCN1492.jpg
    DSCN1492.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Nie sadzam Olka tak często. Ale mu czasami pozwalam, bo to uwielbia. I jeszcze kocha podskakiwać, jak się go trzyma pionowo - odbija się jak szalony od podłoża (np. kolan osoby, która go trzyma) i jest pisk radości. Ale tak to on zawsze lubił robić :)

Leane tez lubi stac w pionie, trzymam ja pod pachami przodem do mnie na moich kolanach i mowie: ooo uroslas od wczoraj kochanie - ona wtedy sie najpierw usmiecha a potem pfff pfff i tylko patrze jak slinka kapie na moja koszulke:))

a moja super je w bujaczku najpierw grzecznie siedzi a potem juz zaczyna sie odbija sie nogami i buja bo usiedziec nie moze. Rosnie mi ADHD

Mój żuczek też rwie się do siadu ale za często mu na to nie pozwalam. A w ogóle wczoraj jak postawiłam Łukasza na moich nogach (trzymając go pod paszki) to zaczął stawiać mi kroki, tak ładnie przebierał nóżkami hihi, śmieje się że on z pozycji leżącej do chodzącej przejdzie już :p

No właśnie dziewczyny - jak to jest z podnoszeniem takiego maluszka pod pachy? Można już takie szkraby tak podnosić? Bo ja to na razie normalnie pod plecki i pod pupę go podnoszę, a przyznam że już mi coraz ciężej to idzie,bo klusek coraz większy.
Lolisza - napisz jak to jest.

ja tez biore pod paszki juz od dawna:) MALA MI jak leane tak trzymam w pionie wlasnei to zawsze robi mi kroczek na brzuch hihi:) jeden kroczek byle wyzej.

reklama
No własnie ,tak sobie pomyslałam,że zapytam Loliszę o to stanie.Bo Amelka czasem jak ja podciągamy do siadu,to hop i stoi.Ale ja mam schizy,że nóżki sobie wykrzywi:(.I krzyczę na M.,żeby tak nie robił,bo to w końcu dziewczynka i wolałabym,zeby nie miała nóżek po tatusiu;P.Jak to jest?Mogą się wykrzywić od tych paru chwil stania?Bo przeciez będzie chciała więcej i więcej...

Do góry