reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Natolin - u mnie też mały śpi w dzień w łóżeczku. Jak widzę że robi się marudny i ma mętne oczka to wtedy go po prostu wsadzam w śpiworek, do łóżeczka, smok do buzi i mówię dobranoc :-) On często sobie pomarudzi jeszcze trochę, wypluje kilka razy smoczek, który konsekwentnie wkładam mu z powrotem w dziubek, pokręci się, poprzekręca główkę raz w prawo raz w lewo i zaśnie :-)

Efa - gratulacje dla Olusia - siłacz z niego :szok: Przemkowi jeszcze daleko do siedzenia.

Madlein - gratulacje dla Wiktorka za podnoszenie się na pleckach :-) No i jeszcze raz Ci mówię że on się zupełnie normalnie rozwija. Przemek zaczął się lekko podciągać leżąc na pleckach dopiero jakieś 2,5 tyg temu i to po tym jak zaczęłam z nim ćwiczyć, bo wcześniej jak się go podnosiło za łapki to głowa na plecach mu wisiała.

Monia - ale się uśmiałam z tego filmiku :-D No przesłodko Wikusia wygląda jak tak dyskutuje z poważną miną. U mnie Przemek też tak ma, ale trochę inne dźwięki wydaje - więcej używa samogłoski a :D Oj pocieszne te dzieciaczki.

Dobranocka - gratulacje dla Justysi za odkrycie stópek :-D Chyba muszę Przemka zacząć częściej kłaść z gołymi. Jak ma skarpetki kolorowe to się patrzy i macha nogami bo grzechoczą,ale rączek nie wyciąga.

reklama
DOBRANOCKA zdjecie czadowe!!!!!!! Leane sie cieszy jak jej stopki lapie i bije stopka o stopke brawo to sie hihra na calego, a tak to puki co lapie sie za uda i kolana a dzisiaj prawie sie zlalam bo zadarla sobie bluzeczke welurkowa jakby chciala tatusiowi pokazac cycusie:))) akurat u niego na kolanach siedziala.

a mój Wojtek też odkrył stópki przedwczoraj i łapie się za paluchy :D a dzisiaj..... dłubał w nosie:D SZOK hahahaha myślałam, że padnę.
mam też filmik jak mój mały nawija do karuzeli z fiszerprajsa :D wrzuce jutro:D

Franek odkrył stopy dzisiaj - oczy mu tak rosły jak na nie patrzyła ze ja prawie padłam ze smiechu :) A potem sie na mnie wkurzył bo on chciałby siedzieć a ja mu nie pozwalam i była buzia w pieróg (bez jaj on robi takigo rasowego pieroga z ust, oczy przy tym jak kot ze shreka i taki bu bu i patrzy co ja na to) i buuuuu ale matka wredna sie nie ugieła. Pół bloku nas słyszało chyba...

monia, filmik rewelacyjny, aż pokazałam mężowi jak fajnie twoja Wikusia gada ;) Nasz Patryczek bardzo podobnie i też z takim wyrazem twarzy jakby mówił coś bardzo ważnego hihi

dobranocka, lolisza fajnie że wasze dzieciaczki odkryły stópki, mają teraz poczwórną zabawe bo 2 rączki i 2 nóżki ;))) Mój narazie odkrył że jedną ręką można dotknąć drugiej wow ;)

madlein
, gratulacje! Musi być super uczucie, wkońcu siadanie to nie byle co ;)

efa
super, brawo dla Olusia :)

Mój synek w weekend rozbawił mnie i męża do łez, poprostu płakaliśmy ze śmiechu jak nasze maleństwo śmiało się w głos tak że aż mu brzuszek się trząsł jak tatuś robił do niego "akuku" :D żałuje że tego nie nagrałam ale mam nadzieje że jeszcze bedzie okazja :)

Roxannka na pewno będzie okazja do nagrania tego smiechu :) My tez za pierwszym razem jak Franek tak sie śmiał mieliśmy mega ubaw i tak jest za każdym razem tylko Franek jak na złośc przestaje jak widzi że nagrywam...co ja sie okombinuje żeby to uchwycić.

Madlein ,gratki dla Wikusia,super Ci sie rozwija i ja myśle,ze juz wcale nie odstaje od innych dzieci,zapomnij,co ci tamten lekarz mówił,pieknie wszystko nadrobił.I myslę,że duża w tym Twoja zasługa,co?:)
Efa ,wow! Oluś debeściak:),super:)!
Monia ale sie usmiałam:)
Lolisza,Dobranocka -to musi być super widok,jak dziecko tak gada do swoich stópek:).Amelka swoje zauważa tylko,jak siedzi u mnie na kolanach,tez wtedy robi wielkie oczy,ale na pleckach jeszcze nie kuma z tymi stópkami.A,dobranocka,Justynka śliczna na tym zdjęciu,bobas jak z reklamy:).Przy okazji zauważyłam,że mamy identyczny przewijak:).

mój się śmiał w głos jak A. robi do niego a uuuuuuuuuuuuuuuuuu a uuuuuu i go głaszcze pod kosuzlką po brzusiu ;p
kurde, mój się ciągle rwie do siadania, ale jak "usiądzie" to plecki takie skulone, nie wiem chyba jeszcze nie powinien...

No właśnie,ja też się boję z tym siedzeniem,co prawda mój M. mnie wysmiewa i mówi,że przesadzam,jak każę mu ja kłasć...Amelka juz od dość dawna jak tylko poda jej sie palce,robi "siup" i wtedy jest happy,ale jescze bez podparcia długo nie usiedzi( jakies 5 sekund i buch na bok).A mi sie wydaje,że póki dziecko nie potrafi siedziec samo,bez podparcia,to nie powinno.Niby plecki proste i głowka ładnie w górze,ale boje się,że kiedyś może być problem.

reklama
mi też się wydaje, że póki dziecko pewnie nie siedzi samo to nie powinno się go sadzać np opartego o poduszki czy ścianę, czy wersalkę, bo to niezdrowe dla niego

Do góry