reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
Ja daje kukurydzę z puszki.A wczoraj zjadła razem ze mną jajko na miękko,tzn nie takie lejace ale jadła wyskrobane łyżeczką ze skorupki i teraz w takiej formie będę dawać bo i tak dla siebie gotuję:tak:.
Kaszek nie daję i zaczne dopiero mannę na zwykłym mleku.

Ja kaszek mlecznych i smakowych tez nie daje ze wzgledu na cukier i znikoma zawartosc owocow ;)
Mamy blyskawiczna jaglana, bezmleczna, robie ja na wodzie z rozgniecionym bananem, gruszka lub jablkiem i suszonymi owocami, najczesciej morelami bo maja duzo zelaza, ale dobrze sie sprawdzaja tez rodzynki, sliwiki a nawet zurawina.

Ostatnim hitem zupowym obok krupniku jarzynowego z kasza krakowska, jest bulion warzywny z gotowana marchewka i lanymi kluskami (robie je bez dodatku mleka). Jutro mam zamiar sprobowac zrobic mu pomidorowa na tym bulionie, bo mam swoj przecier bez soli z pomidorow hodowli tesciowej, wiec bez chemii.

Ja tak jak Jouluatto nie daję Kubusiowi kaszek sklepowych. Kiedyś na smaka zjadłam troszkę Nestle zwykłej bez owoców i aż mnie wykręciło z nadmiaru cukru bleee Zaopatrzyłam się w kasze jaglaną, kukurydzianą, manną i te mu podaję z owocami:)

Zapewne zwykle mleko tez bym mogla dac bo jadl juz nalesniki czy omlety i nie bylo zadnych oznak alergii ale zaczekam te kilka miesiecy do roczku:)

Juz teraz wiem ze Kuba nie lubi bananow:( Pluje i zaciska zeby wszystkiim co bananowe.

ja tez tak jak kroczek i jouluatto - kaszki sklepowe mi sa nieznane, za duzo cukru itp. Kupuje kasze roznego rodzaju i robie z owocami czy same.

Ja na śniadanie podaję gotowe kaszki bobovita bez cukru. Może to i nie za zdrowo, ale przecież żeby nauczyć dziecko zdrowego odżywiania należy dawać mu przykład swoją osobą, a bez obrazy, ale kaszy jaglanej na wodzie do ust bym nie wzięła. Niestety jestem zepsuta, a moje dziecko będzie takie samo :-)

reklama
Do góry