reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
Mika ja dodałam taką ze słoiczka bo staram się opróżnić zapasy żeby już nie zalegały ale normalnie pewnie bym podała z gotowaną. Kubuś nie jada nigdy tyle żeby to był jego obiad więc raczej nie traktowałam tego jako dania głównego:tak:

Edysiek zrobiłam ostatnio kotleciki z indyka z marchwią i cukinią duszone na masełku i wodzie, a do tego ziemniaki i buraczki. Zajadał aż miło.

Dziewczyny czy kaszki mleczne na których napisane jest np. że są od 4 m-ca życia mogę podawać jeszcze Julkowi, czy już nie? Mieszanki mleczne się zmieniają i po 6 m-cu podaje się inną, ale jak jest w przypadku kasz to za cholerę nie wiem :confused:

Agunia - na moje oko to co jest dla młodszego dziecka zawsze możesz dać starszemu. Tylko odwrotnie to nie działa ;-) Mleko jest podstawą żywienia dziecka, więc zmienia się w miarę zmiany zapotrzebowania na składniki. Kaszka raczej się nie zmienia, tylko nie wszystkie dodatki (np. Owoce) są dostępne już od 4m-ca.

reklama
Do góry