reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
Mika ja dodałam taką ze słoiczka bo staram się opróżnić zapasy żeby już nie zalegały ale normalnie pewnie bym podała z gotowaną. Kubuś nie jada nigdy tyle żeby to był jego obiad więc raczej nie traktowałam tego jako dania głównego:tak:

Edysiek zrobiłam ostatnio kotleciki z indyka z marchwią i cukinią duszone na masełku i wodzie, a do tego ziemniaki i buraczki. Zajadał aż miło.

Dziewczyny czy kaszki mleczne na których napisane jest np. że są od 4 m-ca życia mogę podawać jeszcze Julkowi, czy już nie? Mieszanki mleczne się zmieniają i po 6 m-cu podaje się inną, ale jak jest w przypadku kasz to za cholerę nie wiem :confused:

Agunia - na moje oko to co jest dla młodszego dziecka zawsze możesz dać starszemu. Tylko odwrotnie to nie działa ;-) Mleko jest podstawą żywienia dziecka, więc zmienia się w miarę zmiany zapotrzebowania na składniki. Kaszka raczej się nie zmienia, tylko nie wszystkie dodatki (np. Owoce) są dostępne już od 4m-ca.

reklama
Do góry