reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

reklama
Ja daje kukurydzę z puszki.A wczoraj zjadła razem ze mną jajko na miękko,tzn nie takie lejace ale jadła wyskrobane łyżeczką ze skorupki i teraz w takiej formie będę dawać bo i tak dla siebie gotuję:tak:.
Kaszek nie daję i zaczne dopiero mannę na zwykłym mleku.

Ja kaszek mlecznych i smakowych tez nie daje ze wzgledu na cukier i znikoma zawartosc owocow ;)
Mamy blyskawiczna jaglana, bezmleczna, robie ja na wodzie z rozgniecionym bananem, gruszka lub jablkiem i suszonymi owocami, najczesciej morelami bo maja duzo zelaza, ale dobrze sie sprawdzaja tez rodzynki, sliwiki a nawet zurawina.

Ostatnim hitem zupowym obok krupniku jarzynowego z kasza krakowska, jest bulion warzywny z gotowana marchewka i lanymi kluskami (robie je bez dodatku mleka). Jutro mam zamiar sprobowac zrobic mu pomidorowa na tym bulionie, bo mam swoj przecier bez soli z pomidorow hodowli tesciowej, wiec bez chemii.

Ja tak jak Jouluatto nie daję Kubusiowi kaszek sklepowych. Kiedyś na smaka zjadłam troszkę Nestle zwykłej bez owoców i aż mnie wykręciło z nadmiaru cukru bleee Zaopatrzyłam się w kasze jaglaną, kukurydzianą, manną i te mu podaję z owocami:)

Zapewne zwykle mleko tez bym mogla dac bo jadl juz nalesniki czy omlety i nie bylo zadnych oznak alergii ale zaczekam te kilka miesiecy do roczku:)

Juz teraz wiem ze Kuba nie lubi bananow:( Pluje i zaciska zeby wszystkiim co bananowe.

ja tez tak jak kroczek i jouluatto - kaszki sklepowe mi sa nieznane, za duzo cukru itp. Kupuje kasze roznego rodzaju i robie z owocami czy same.

Ja na śniadanie podaję gotowe kaszki bobovita bez cukru. Może to i nie za zdrowo, ale przecież żeby nauczyć dziecko zdrowego odżywiania należy dawać mu przykład swoją osobą, a bez obrazy, ale kaszy jaglanej na wodzie do ust bym nie wzięła. Niestety jestem zepsuta, a moje dziecko będzie takie samo :-)

reklama
Do góry